Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Arınç'tan Fenerbahçe'ye kupa eleştirisi

Arınç'tan Fenerbahçe'ye kupa eleştirisi

Arınç'tan Fenerbahçe'ye kupa eleştirisi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2240 Beğen : 0

Başbakan Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakanlık Yeni Bina’da gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 6,5 saat sürdü.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Arınç, tiyatroların özelleştirilmesi konusunun Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme geldiğini söylerken, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın bu konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, bir sonraki Bakanlar Kurulu toplantısına kadar bu konunun somut hale geleceğini ifade ettiğini dile getirdi.

“Şüphesiz ne sanatın ne de sanatçının zarar görmeyeceği, daha özerk bir yapıyı, daha özel bir yapıyı amaçlıyoruz” diyen Arınç, “Bu konunun geçmişten bu yana uygulamaları ile birlikte ve kazanılmış haklar ile birlikte ele alınması gerekiyor. Sayın Bankımız titiz bir çalışmanın içerisinde, sonuçlarını Bakanlar Kurulumuza getirecek” diye konuştu.

Fenerbahçe-Galatasaray maçının ve sonrasında yaşanan olayların Bakanlar Kurulu gündemine gelip gelmediğine yönelik soru üzerine Arınç, konunun Kurul gündemine gelmediğini söyledi.

Bakanlar arasında Galatasaray 'ın haklı bir şampiyonluk elde ettiği yorumları yapıldığını dile getiren Arınç, “Çok zorlu bir mücadele oldu. Bu sene uygulanan sistem takımları, futbolcuları, taraftarları bir hayli yordu. Bu uzun maratonun sonunda Galatasaray hak ettiği bir şampiyonluk aldı. Sonuç farklı olsaydı diğer takım için de aynı şeyi söyleyebilecektik. Her maçın mutlak sonuçlarından birisi de böyle bir başarıdır. Ben de bu vesileyle Galatarasay Kulübü'nü de futbolcularını da taraftarlarını da candan tebrik ediyorum çünkü Türkiye'nin en köklü spor kulüplerinden birisidir” diye konuştu.

Süper Lig'e çıkma başarısı gösterdiği için Akhisar Belediyespor'u da kutlayan Arınç, “Manisa'da siyaset yapmış, Manisa'yı seven, tanıyan bir insan olarak Manisaspor'un ligden düşmesinden ne kadar üzüldüysek sadece Manisa'yı değil Denizli, Aydın, İzmir, Çanakkalesiyle bütün Ege'yi süper ligde temsil edecek bir ilçe takımının bu müthiş başarısını da göz ardı etmemek gerekir” ifadesini kullandı.

“FEVKALADE YAKIŞIKSIZ BİR OLAY”
Şampiyonluk maçının ardından yaşananlara değinen Arınç, olayların herkesi üzdüğünü söyledi. Spordaki sonuçların hazmedilmesinin önemini vurgulayan Arınç, sporda ahlak ve centilmenlik olması, yarışmanın meşru ölçüler içerisinde yapılması gerektiğine işaret etti. Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

“Maçtan sonra yaşanan olaylar Galatasaray 'ın başarısını hazmedemeyen, belki sayısı birkaç yüzle ifade edilebilecek insanların, ortalığı bir meydan savaşına çevirmiş olmasıdır. Bu yapılanlarla ilgili olarak verilecek cezalar, yapılacak soruşturmalar ayrı. Ama bu görüntüler eğer Fenerbahçe taraftarları tarafından yapılmışsa bu fevkalade yakışıksız bir olay olmuştur. Yöneticilerinin böyle bir işe karıştığını kesinlikle düşünmüyorum. Çünkü centilmenlik örneğini maçın başında da vermişlerdi. Ama saatlerce Galatasaray 'ın orada mahsur kalıp, karanlık bir şekilde kupasını almaya mecbur edilmesi belki belleklerde uzun süre kalacaktır.

Aslında bu görüntüler sporda şiddetin önlenmesiyle ilgili çıkarılan kanunun ne kadar acil ve önemli olduğunu gösteriyor ve o kanunun uygulanmasının da ne kadar öncelikli ve önemli bir konu olduğunu gösteriyor. Bu ve buna benzer olaylarda, sporda şiddetle ilgili kanunun tam olarak uygulanması gerektiğini düşünüyorum. O takdirde bir zamanlar İngiltere'de olduğu gibi yani spor tamamen şiddetten, özensizlikten ve birtakım şike, teşvik gibi sözcüklerden arınmış olacaktır. Tabii Galatasaray 'ın yaşadığı o geceki bu dramı görmezden gelemeyiz ama aynısı da maalesef Çaykur Rizespor-Akhisar Belediyespor maçı sonrasında da oldu. Belki bu ölçekte değildi ama görüntülere bakarsanız, orada da maddi tahribat var ve insana yönelik çok çirkin yaşanan olaylar var. Türkiye'yi bir bütün olarak düşünmeliyiz. Spor müsabakalarında tekrar centilmenliği ve ahlakı yerleştirecek tedbirler almalıyız.”

“RANT VE MENFAAT DEVŞİRİLMESİ ÖNLENMELİ”
Bir basın mensubunun “Sporda şiddet yasası değiştirilirken buna muhalefet eden isimlerden birisiydiniz” sözleri üzerine ise Arınç, şunları söyledi:

“Ne kadar haklı olduğum da çıktı ortaya. Hadiseler onu gösteriyor ama bütün bu yaşanan olaylar bizim hem bu kanunla ilgili hem de bunun dışında daha farklı tedbirleri, öncelikle eğitimsizliği ortadan çıkaracak, spor kulüplerinin bazı kişi ve gruplar tarafından teslim alınmasını önleyecek, ne demek istediğimi çok iyi anlıyorsunuz, birtakım kişilerin futbol ve futbolcu üzerinden rant ve menfaat devşirmesine engel olabilecek tedbirler almalıyız. Bu tedbirlerin ne olduğunu bu işle ilgili olanlar çok iyi bilir.”

GALATASARAY 'A KUTLAMA
Öte yandan Bülent Arınç, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'a bir kutlama mesajı göndererek, Spor Toto Süper Ligi 2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray Futbol Takımı'nın çok büyük bir sportif başarıya daha imza attığını bildirdi.

Bu başarıda, başkanından taraftarına, futbolcusundan teknik kadrosuna kadar herkesin büyük çabası olduğunu belirten Arınç, şunları kaydetti:

“Bu güzide kulübümüzün şampiyonluğundan dolayı sizi ve şahsınızda teknik heyeti, futbolcularınızı ve tüm Galatasaray camiasını içtenlikle kutlarım.

Şampiyonluğunuzun ülkemize ve futbol dünyamıza hayırlı olmasını gönülden dilerim.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler