Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Atatürk'ün İzmir'e gelişi ilk kez yayınlandı!

Atatürk'ün İzmir'e gelişi ilk kez yayınlandı!

Atatürk'ün İzmir'e gelişi ilk kez yayınlandı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 3012 Beğen : 0

Atatürk, binlerce İzmirli'nin sevgi gösterileriyle karşılanmıştı.

Kurtuluş Savaşı'nın sonlarında Türk ordusunun, 9 Eylül 1922 sabahı
İzmir'i işgal eden Yunan ordusunu bozguna uğratarak denize dökmüştü. Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ordusunun İzmir'e girişinin görüntüleri ilk kez ortaya çıktı.

Turk North America isimli internet haber sitesi, ABD arşivlerinden İzmir'in kurtuluşunun ertesi günündeki çekilen görüntülere ulaştı. Yunan ordusunu bir gün önce denize döken Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ordusu binlerce İzmirli'nin sevgi gösterileri arasında İzmir'e giriyor. Ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk'ü ve Türk ordusunu karşılayan İzmirlilerin müthiş sevinci görüntülere yansıyor. Görüntülerde kentin her köşesinin Türk bayraklarıyla donatıldığı dikkat çekiyor.

Atlı ve yaya askerler sokaklarda geçit töreni yapıyor. Atatürk'ün bir başka görüntüsünde ise Ata yanında Kazım Karabekir ve kurmaylarıyla İzmir halkını selamlıyor, halkı ise Atasını bağrına basıyor. Bir başka görüntüde ise İzmir vilayet konağında Türk bayrağı göndere çekiliyor.





Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler