Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Ateşkes bozuldu İsrail saldırdı!

Ateşkes bozuldu İsrail saldırdı!

Ateşkes bozuldu İsrail saldırdı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2535 Beğen : 0

Gazze güne yoğun bombardıman ve şiddetli patlama sesleriyle uyandı. Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, düzenlenen saldırılarda ölü sayısının 20'ye yaralı sayısının ise 235'e yükseldiği bildirildi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava destekli saldırılarda üçüncü güne girilirken, sabah saatlerinde yeni saldırı haberi geldi.

Mısır Başbakanı Hişam Kandil'in ise Filistinlilerle dayanışma için Gazze’ye vardığı öğrenildi.

İsrail Başbakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, Mısır Başbakanı Hişam Kandil ve beraberindeki bakanlar heyetinin bugün bölgeye yapacakları üç saatlik ziyaret boyunca, Hamas’ın da aynı şeyi yapması kaydıyla, ateşi kesebileceklerini belirtti.

BİR SAATTE 200 SALDIRI

Gazze’ye bu sabah düzenlenen saldırıda, Gazze'nin kuzeyindeki Kerame, Sudaniyye ve Makusi bölgelerinin yanı sıra kentin kuzeybatısındaki İzzeddin Kassam Tugayları'nın hedef alındığı belirtildi.

Dün geceden bu yana düzenlenen saldırılarda ise Gazze'nin güneyinde yer alan Tel Heva mahallesindeki İçişleri Bakanlığı binasının isabet aldığı ve tamamen yıkıldığı öğrenildi.

Yerel kaynakların bildirdiğine göre Refah, Han Yunus kentleri ile Gazze'nin kuzeyindeki pek çok yerleşim bölgesine de onlarca saldırı gerçekleştirildi.

Öte yandan, Hamas komutanlarından Muhammed Sinvar'ın Gazze'nin güneyindeki evine düzenlenen hava saldırısında bina tamamen yıkılırken, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Bölgede yaşanan yoğun bombardıman ve şiddetli çatışmaların etkisiyle halkın tedirgin ve endişeli olduğu kaydediliyor.

HANİYE'NİN EVİNE BOMBA

Güvenlik yetkilileri ve görgü tanıklarına göre, İsrail'in Gazze'ye dün akşam düzenlediği saldırılarda savaş uçaklarından birinden atılan bomba, Filistin Başbakanı İsmail Haniye'nin evinin bahçesindeki jeneratöre isabet etti.

Öte yandan, dün, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun olağanüstü hal ilan ederek 30 bin yedek askerin göreve çağırılması talimatı verdiği bildirildi.

İNTİKAM YEMİNİ

Öte yandan, İsrail ve Hamas arasındaki gerilimin dozu da artıyor. Hamas'ın operasyonların ardından “intikam” sözü verirken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise yaptığı açıklamada, "Gerekirse İsrail Ordusu operasyonu genişletmeye hazır" ifadesini kullanmıştı.

İSRAİL 300 NOKTAYI VURDU

Bu arada, İsrail Savunma Kuvvetleri operasyonların başladığı günden bu yana İsrail ordusunun Gazze'de 300 noktayı vurduğunu bildirdi.

Demir Kubbe füze savunma kalkanı ile İsrail'in şu ana kadar 130 Hamas füzesini başarıyla havada düşürdüğü savunulan açıklamada, “Hamas tarafından Gazze'nin, İran'ın İsrail'e karşı üssü haline getirildiği” ve “İsrail vatandaşlarını dayanılmaz koşullar altında yaşamaya zorlandığı” bildirildi.

Filistin sağlık bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, operasyonların başlamasından bu yana ölü sayısının 20'ye çıktığı belirtilirken, yaralı sayısı ise 235 olarak kaydedildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler