Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Aynı kızlar yine firarda

Aynı kızlar yine firarda

Aynı kızlar yine firarda
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2496 Beğen : 0

Ağaçlı Rehabilitasyon Merkezi’nden geçen yıl kaçıp üç askerle birlikte olan iki genç kız, geçtiğimiz ocak ayında yine kaçtı. Bu kez iki pols memuruyla birlikte olan genç kızlar yine merkeze yerleştirildi, polislere görevden el çektirildi.

Kemerburgaz’da suça itilmiş çocuklar için kurulan kız ve erkek çocukların birlikte kaldığı Ağaçlı Sosyal Rehabilitasyon Merkezi’nde yine bir skandal yaşandı. Geçtiğimiz yıl 45 kız öğrencinin kaldığı merkezin duvarlarından atlayarak kaçan M. T. (15) ve G. Ç. (15) isimli kızlar, iki uzman çavuş ve bir astsubay tarafından Çatalca’daki bir evde 10 gün boyunca alı konulmuştu. Yaşları küçük kızları evlerine alan ve uyuşturucu ile alkol partileri düzenleyen askerlerin eğlencesi, kızların tüm yaşadıklarını dönüp yurt müdürüne anlatmasıyla sona ermişti.

Polisten yardım istediler

Aradan kısa süre geçtikten sonra küçük kızlardan M.T.’nin bu defa da resmi görevli polisler tarafından alıkonulduğu ortaya çıktı. Rehabilitasyon Merkezi’nden 14 Ocak 2011 tarihinde arkadaşı S.S. ile birlikte kaçan M.T., iddiaya göre Küçükçekmece’de yardım istediği resmi polislerin cinsel istismarına uğradı. İddiaya göre, yurttan kaçtıktan sonra Küçükçekmece’de dolaşan iki genç kız, gidecek yerleri olmadığı için devriye görevi yapan bir sivil polis aracını durdurarak yardım istedi. Polislere, kalacak yerlerinin olmadığını söyleyen M.T. ve S.S.’ye ekipteki polis memuru Ş.G. ise küçük kızlara “Size resmi bir yer ayarlayamam ama isterseniz bende kalabilirsiniz” diye karşılık verdi. Küçük kızları alarak yine polis olan ev arkadaşı O.Y. ile birlikte yaşadıkları Küçükçekmece Cennet Mahallesi’nde bulunan evine götüren S.G., burada kızlarla birlikte alkol alıp eğlendi. Burada bir gece kalan kızlar, ertesi gün kaçtıkları rehabilitasyon merkezine geri döndü. Kızların yurda döndükten sonra başlarından geçenleri yurt müdürüne anlatmasıyla tüm yaşananlar ortaya çıktı. M. T. ve S.S., yardım istedikleri polislerin kendilerini evlerine götürdüğünü ve burada cinsel tacize maruz kaldıklarını iddia etti. Yurt müdürünün şikayeti üzerine iki küçük kızı evlerine götüren polis memurları gözaltına alındı. İfadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen polis memurları tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı, emniyet içerisinde de soruşturma başlatıldı.

İhraç edildiler

Konuyu araştırmak üzere bir müfettiş görevlendirilirken, iki polis memurunun ifadeleri alındı. Kızlarla ilişkiye girmediklerini ve cinsel tacizde bulunmadıklarını anlatan iki polis memurları, suçlamaları kabul etmedi. İki kızı gidecek bir yerlerinin olmadığı için evlerine aldıklarını belirten Ş.G. ve O.Y’ye, görevli müfettiş tarafından “Erkek olsalardı yine eve alacak mıydınız?” diye sorulduğu öğrenildi. İki polis memuru meslekten ihraç edildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler