Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Bağdadi ağır yaralı, Hristiyan doktor tedavisini yapıyor

Bağdadi ağır yaralı, Hristiyan doktor tedavisini yapıyor

Bağdadi ağır yaralı, Hristiyan doktor tedavisini yapıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2176 Beğen : 0

Batı basınında "öldüğü" yönünde hakkında haberler çıkan IŞİD lideri Bağdadi'nin ABD tarafından yaralandığı belirtiliyor. Musul'da tedavi edilen Bağdadi'ye Hristiyan bir doktor bakıyor.

ABD'nin hava saldırısında yaralandığı iddia edilen IŞİD lideri Bağdadi'nin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Bölgedeki kaynaklara göre Bağdadi, iki ayrı hastanede tedavi gördükten sonra güvenli bir noktaya nakledildi.

Geçtiğimiz cumartesi günü Musul'dan Rakka'ya giderken, konvoyu ABD savaş uçakları tarafından vurulan terör örgütü IŞİD'in lideri Ebubekir El Bağdadi'nin ağır yaralı olduğu ve Musul'da Hristiyan kökenli Yobert İbrahim tarafından tedavisinin sürdürüldüğü öğrenildi.

Yeni Şafak'tan Çetiner Çetin'in haberine göre Bağdadi'nin operasyonda ağır yaralandığı, önce Musul'daki Cumhuri Hastanesi'ne, ardından ise buradaki güvenlik riskleri nedeniyle yakındaki daha küçük bir hastane olan Algemhori Hastanesi'ne nakledildiği belirtildi. Durumu ağır olan Bağdadi'nin dün itibariyle 17 Kasım Mahallesi'nde bir yerde olduğu ileri sürülürken, mahallede yer alan 2 GSM operatörünün rolelerinin 'güvenlik' gerekçesi ile konuşmaya kapatıldığı kaydedildi.

ABD'nin hava operasyonunda ağır yaralandığı belirtilen El Bağdadi'nin vurulduğu operasyon ise iddialara göre şöyle gerçekleşti: ABD uçaklarından atılan bir bomba sonucu Bağdadi'nin, sağ çene kemiği ile kürek kemiğine şarapnel parçası isabet etti. Araç konvoyu aniden durdu. IŞİD militanları Bağdadi'yi araçtan çıkararak konvoydan uzaklaştırmak istedi. Yaklaşık 10 dakika geçmeden ABD uçaklarından ikinci bir füze ateşlendi. Bu füzenin patlamasıyla Bağdadi, ilkinden daha ağır şekilde yaralandı.

YENİ LİDER SEÇİLİYOR

IŞİD örgütünün önde gelen isimleri, sağlık durumu kritik durumdaki El Bağdadi'nin ölümü halinde yol haritası çizmek için cuma günü biraraya gelecek. 'Örgüt emirleri'nin, yeni halifenin kim olacağı ve örgütün stratejisi hakkındaki görüşlerini, güvenlik nedeniyle yazılı olarak da iletebilecekleri belirtiliyor. IŞİD'in halifeden sonraki en yetkili makamı olarak tanımlanan 12 kişilik merkez yönetim komitesi cuma günü toplanarak örgüte bir yön tayin edecek. İddialara göre Bağdadi, Musul'daki 17 Kasım Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir noktada ağır yaralı halde tutuluyor. Hristiyan doktor Yobert İbrahim tarafından tedavisi sürdürülen Ebubekir El Bağdadi'nin ölümü halinde IŞİD örgütünün akıbetinin ne olacağı merak konusu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler