Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Bakan'dan garip savunma!

Bakan'dan garip savunma!

Bakan'dan garip savunma!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2326 Beğen : 0

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu A.Karahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı. Eroğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

8 tane yaralı var. Çok büyük bir acı. Bir değerlendirme yaptık. Şunu ifade etmek isterim. Bölgede patlama nedeniyle pek çok el bombası dağılmış durumda. Muhabiri el bombasıyla gezerken gördük. Çok büyük bir acı. Bu bölgeye hiçbir vatandaşın girmemesi lazım. Uzman ekipler geldi.Bunlar kontrollü şekilde patlatılacak.

Gece bir yangın oluştu. Yangında bütün itfaiye teşkilatı buradaydı ama civara mühimmat saçıldığı için içeri giremedik. Ateş düştüğü yeri yakar, milletimizin başı sağ olsun.

Eroğlu, Başbakan'ın Afyon’a gelip gelmeyeceği yönelik bir soruya şu şekilde yanıt verdi:

Hayır efendim burada yapılacak bir şey yok. Şu anda başbakanımızın ya da genelkurmay başkanımızın gelmesini gerektirecek bir durum yok. Duruma zaten buradaki arkadaşlar el attı.

İglo tipi bir cephanelik, el bombalarının bulunduğu bir cephanelikte sayım yapılırken içeride bir el bombasının kaza nedeniyle patlaması sonucunda maalesef büyük bir patlama meydana gelmiş, arkasından yangın meydana geldi.

İki astsubay, iki uzman, 21 erbaş, toplam maalesef 25 şehidimiz var. Kazanın nedenini araştırıyorlar, ama tamamen bir kaza neticesi, el bombasının yere düşmesi sonucu meydana gelen bir patlama. Pakistan’da Hindistan’da da oldu. Acı bir hadise, bir kaza neticesinde olan bir husus.

Vatandaşlarımız dikkat etsinler, herhangi bir şekilde el bombası gördükleri zaman dikkat edilmesi gerekiyor, bunlar patlatılacak.Genelkurmay Başkanlığı, Afyonkarahisar'daki patlamada, 25 askeri personelin şehit olduğunu, 4 askeri personelin de hafif şekilde yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, 5 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar'da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı Mühimmat Depo Komutanlığı'nda, el bombalarının depolandığı cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldiği belirtildi.
Patlama sonucunda, 25 askeri personelin şehit olduğu, 4 askeri personelin de hafif şekilde yaralandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır. Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.''

Erdoğan'dan başsağlığı mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'daki patlama nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e gönderdiği başsağlığı mesajında, ''Hepimizi derinden üzen bu elim hadisede şehit düşen askerlerimizin ailelerine, yakınlarına, aziz milletimize ve sizin şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına sabır ve metanet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum'' ifadelerini kullandı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler