Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Balyoz davasının sonucu hazır

Balyoz davasının sonucu hazır

Balyoz davasının sonucu hazır
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2386 Beğen : 0

Balyoz Planı davasının dünkü duruşmasını izleyen CHP'li milletvekilleri, partinin İstanbul İl Merkezi'nde Silivri'de görülen davaların iddianamelerinde hukuksuzlukların yer aldığı iddiasıyla basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Cihaner, Balyoz Planı davasındaki suçlamalara dayanak teşkil eden dijital belgelerden 11 ve 17 No'lu CD'lerin 2003'te tek bir oturumda oluşturulduğunun iddia edildiğini, ancak CD içeriklerinin Microsoft Office 2007 programıyla hazırlandığını belirterek, bu CD'lerin sahte olduğuna ilişkin inceleme yapılması taleplerinin de mahkeme tarafından ısrarla reddedildiğini söyledi.

Cihaner, söz konusu CD içeriklerinde daha sonraki yıllarda adı değiştirilen sokakların, 2003 yılında bu yeni adlarıyla anıldığını, o tarihte kurulmamış derneklerin isimlerinin bulunduğunu, bunun gibi pek çok tutarsız bilginin yer aldığını belirtti.

Mahkeme heyetinin, sanıkların ve sanık avukatlarının taleplerini sürekli reddettiğini ve söz konusu iddialarla ilgili hiçbir inceleme başlatmadığını söyleyen Cihaner, aksine bu hukuksuz işlemi yapan savcılardan ikisinin Yargıtay üyeliğine seçilerek ödüllendirildiğini belirtti.

Cihaner, ''Polis bilgisayarında yüklendiği tespit edilmiş bir hard diskle ilgili de yine hiçbir işlem yapılmıyor. İddianamede suçlanan askerlerden biri TRT'de canlı sunum yaptığı saatte iddianamede yer alan belgeleri kaydetmiş görünüyor. Savunma, 27 belgenin sahteliğini ortaya koyan bilirkişi raporu almış durumda ama bu raporların tamamı göz ardı ediliyor. Ayrıca soruşturmaların tamamı bizzat cumhuriyet savcısınca yapılması gerekirken polise havale edilmiş. İddianame daha kabul edilmeden esas hakkında mütalaa yazılmaya başlanmış. Yani dava açılmadan esas hakkında mütalaa hazır. Bundan şu sonucu da çıkarabiliriz, davanın sonucu da hazır'' diye konuştu.

Silivri'de görülen diğer davalarda da durumun aynı olduğunu söyleyen Cihaner, pek çok sahte belge bulunduğunu, mahkeme heyetinin tarafsız ve hakem konumunda olması gerekirken, sanıklarla polemiğe girdiğini, sanıklara kindar bir yaklaşımla davrandığını belirtti.

Toplantıya, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Nur Serter, Oktay Ekşi, Birgül Ayman Güler, Kadir Gökmen Öğüt ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da katıldı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler