Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Bozdağ'dan ABD'nin din raporuna tepki

Bozdağ'dan ABD'nin din raporuna tepki

Bozdağ'dan ABD'nin din raporuna tepki
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2298 Beğen : 0

Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, ABD Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonu Raporu'nun, ''Türkiye'yi özel kaygı uyandıran ülkeler listesinde'' göstermesini ''yanlı bir rapor'' olarak değerlendirdi.

Raporun gerçekleri yansıtmadığını belirten Bozdağ, şunları söyledi:

''Türkiye üzerinden başka bir tartışma açmak için sipariş bir rapor gibi geliyor bana. Türkiye'de yapılanlara bakın. Örnek olsun diye söylüyorum; en son azınlıklarla ilgili, onların vakıf mallarının iadesine karar verdik. Vakıflar Kanunu'nu değiştirdik. Vakıflara tüzel kişilik verdik. Akdamar Kilisesi'nin onarımı yapıldı, ibadete açıldı. Herhangi bir azınlık cemaatine mensup vatandaşımız bu noktada bir sorun dile getirmemiş.

Ruhban okulu ile ilgili de Türkiye'nin söylediği şey gayet açıktır. Türkiye'de bugün dini eğitimin tamamı YÖK çatısı altında veriliyor. İlahiyat Fakülteleri... Yani Hristiyanlık ilahiyatı ile ilgili bir eğitim vermek isteyen bir okul açıldığı zaman, nasıl İslami ilahiyatla ilgili eğitim YÖK'ün çatısı altında yapılıyorsa aynı şekilde. Orada da bir sıkıntı yok.

Raporu hazırlayanlar, Türkiye'de olup bitenleri farklı göstermek düşüncesiyle hazırlamışlar gibi geliyor bana. Türkiye'de azınlıklarla ilgili kolaylaştırıcı adımlar var zorlaştırıcı adımlar yok.''

Bekir Bozdağ, raporu basından takip ettiklerini belirterek, ''Bütün detaylarını bir görelim, ona göre bir daha bakacağız'' dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler