Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Bu kez savcı polisleri sıraya dizdi!

Bu kez savcı polisleri sıraya dizdi!

Bu kez savcı polisleri sıraya dizdi!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2094 Beğen : 0

Polisi darp etmekle suçlanan bir sanığın "Sayın savcım buraya gelirken bir polis size hakaret etti" sözleri üzerine talimat veren cumhuriyet savcısının ekipteki tüm polisleri ellerinde numaralarla teşhis için duvara dizdiği iddia edildi.

Habertürk Gazetesi'nden Lokman Happani'nin haberine göre, Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde milletvekilinin oğluyla tartışan polislerin teşhis ettirilmesi olayının yankıları sürerken, Kilis'te de benzer bir durumun yaşandığı ortaya çıktı. İddiaya göre 29 Nisan 2012 akşamı bir polis ekibi, yol vermesi için selektör yaptığı araçtaki kişilerce takip edilip durduruldu. Alkollü olduğu öne sürülen 3 kişi araçlarından inip polisleri darp etmek istedi. Olay büyüyünce bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Gözaltına alınan 3 kişi, 'polise mukavemet' suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'BİR POLİS SİZE HAKARET ETTİ'
Bu kişilerden Yahya E., 1 ay sonra soruşturmayı yürüten savcıya giderek, "Sayın savcım adliyeye getirilirken şahit oldum. Bir polis size hakaret etti" dedi. Bunun üzerine cumhuriyet savcısının talimatıyla, o gün sevk görevine katılan polisler apar topar emniyete getirilip bir odada toplandı. Polisler, tıpkı Hatay'da olduğu gibi ellerine numaralar verilerek duvara dizildi. Yahya E. de teşhis için odaya alındı.

MEMURA DAVA AÇILDI
Teşhis sonrasında suçlanan polis memuru Y.B.'nin iddiaları reddettiği, ancak savcıya gıyabında hakaret ettiği iddiasıyla TCK'nın 125. maddesi gereği Kilis Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığı öğrenildi.

3 YAŞINDAKİ ÇOCUK TEŞHİS ODASINDA
Emniyete çağrıldığı sırada yanında çocuğu bulunan ve çağrılma nedenini bilmediği için onunla birlikte gelen bir polisin, teşhis sırasında 3 yaşlarındaki çocuğunun elinden tuttuğu öğrenildi.

SAVCI: BANA KÜFREDEN HANGİSİ?
Tıpkı Hatay gibi Kilis'te de polisler ellerine verilen numaralarla duvar önünde tek sıra oldu. Savcı kendisine hakaret eden polisi böyle teşhis ettirdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler