Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Bu okulda intihar bombacısı yetişiyor!

Bu okulda intihar bombacısı yetişiyor!

Bu okulda intihar bombacısı yetişiyor!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2314 Beğen : 0

Yaklaşık 20 yıldır iç savaşla boğuşan Afrika ülkesi Somali’de ülkenin güneyini elinde tutan El Kaide bağlantılı El Şahab örgütü, intihar saldırılarını devam ettirebilmek için kendisine okul kurdu. 6 bin 500 kadar militanı olan örgüt Somali’de küçük çocukları kaçırarak bu okulda önce beyinlerini yıkıyor, ardından da gelecekte yapacakları intihar saldırıları için eğitiyor. İngiliz terör uzmanı Neil Doyle’nin ele geçirdiği fotoğraflarda, kaçmamaları ve okulu asmamaları için yataklarına zincirlerle bağlanan çocukların neredeyse tamamı 10 yaş altında.

Çocuk intihar bombacıları
Foto galeri için tıklayın

Aileleri bu çocukların intihar bombacısı olarak eğitildiğinden haberdar bile değil. Bu çocuklar intihar bombacısı olurlarsa ‘şehitlik operasyonların’da ölerek cennete gideceklerine inanıyorlar. Doyle, “Fotoğraflar, El Şahab örgütü, çocuk askerlerden ve intihar bombacılarından oluşan yeni bir örgüt jenerasyonu yaratmayı hedefliyor” diye konuştu. El Kaide bağlantılı örgüt, yetiştirdiği çocuk intihar bombacıları sayesinde bu ay yapılacak olan ve üç siyasetçinin yarıştığı başkanlık seçimlerini bloke etmeyi planlıyor. Geçen hafta Reuters’a bir açıklama yapan örgüt yetkililerinden Ebu Musab, “Hükümet güçleri asla rahat uyuyamayacak. Onları çok sayıda saldırı bekliyor” diye konuşmuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler