Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Büşra Ersanlı'ya KCK yöneticiliği suçlaması

Büşra Ersanlı'ya KCK yöneticiliği suçlaması

Büşra Ersanlı'ya KCK yöneticiliği suçlaması
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2290 Beğen : 0

İstanbul’da yürütülen KCK soruşturmasının iddianamesi tamamlandı. 147’si tutuklu 193 sanığın yer aldığı iddianame, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamede, tutuklanmaları kamuoyunda tartışma yaratan yayımcı Ragıp Zarakolu yardım ve yataklıkla, akademisyen Prof. Dr. Büşra Ersanlı ise örgüt yöneticiliği ile suçlanıyor. 2 bin 400 sayfalık iddianamede bir numaralı şüpheli olarak ise Kutbettin Yazbaşı yer aldı. İddianamenin ana konusunu KCK’nın kent merkezindeki faaliyetleri oluşturuyor.
KCK’nın İstanbul’daki üst yönetimine yönelik ilk iddianame mahkemeye gönderildi. Örgütün Murat Karayılan’dan sonra geldiği ileri sürülen yöneticileri Ali Durç ve Kudbettin Yazbaşı’nın da yer aldığı iddianamede 147’si tutuklu 193 sanık bulunuyor. 2400 sayfalık iddianame İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.
Tutuklular arasında yer alan yayımcı Ragıp Zarakolu örgüte yardım etmekle, akademisyen Prof. Dr. Büşra Ersanlı ise örgüt yöneticisi olmakla suçlandı. İddianamede Zarakolu’nun 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapisle yargılanması istenirken, Ersanlı’nın ise 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler