Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Bütçe açığının faturası memura kesildi

Bütçe açığının faturası memura kesildi

Bütçe açığının faturası memura kesildi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2486 Beğen : 0

Bütçe açığını azaltmaya yönelik alınan tasarruf önlemleri memuru da etkiledi. 1 ocaktan itibaren 2,6 milyon memurun mesai sistemine yönelik ücret ödemesi yeniden belirleniyor. 1 Ocak 2013 tarihinden geçerli olmak üzere normal mesai uygulaması kalkıyor. Yeni yılda mesai, iş yoğunluğunun olduğu dönemle sınırlı olacak. Bu süre altı ayı geçmeyecek. Memurun diğer günlerde mesaiye kalması durumunda ise herhangi bir şekilde para ödemesi yapılmayacak. Fazla mesaiye kalınan saatler toplanarak yıllık izne eklenecek.

Hafta içinin yanı sıra hafta sonunda da daire başkanı, genel müdür yardımcısı, genel müdür veya müsteşarla birliBüyçe kte fazla mesai yapmak zorunda kalan hizmetli, şoför, sekreter gibi kadroların bu durumda nasıl bir davranış sergileyeceği bilinmiyor. Bakanlık kaynakları, çok sayıda üst düzey bürokratın araçlarının kendilerinin sürebileceği ve telefonlarına kendilerinin bakmak zorunda kalacağı belirtiliyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda her sekiz saat fazla çalışmanın bir günlük izne dönüştürülebileceği hükmünün yer aldığına dikkat çeken kaynaklar, fazla mesainin altı ayla sınırlı olduğuna dikkat çekti.

Bütçe belirleyici olacak

Fazla mesainin Orta Vadeli Program (OVP) ve yıllık bütçe çalışmaları sebebiyle ağırlıklı olarak yılın ikinci yarısı için uygulanacağı belirtiliyor. Önümüzdeki yıla ilişkin devlet memurları için çalışma mesai saatleri de geçen ay yeniden düzenlendi. İstanbul’da devlet memurları için mesai saatleri 30 Ekim’den itibaren saat 08.00-12.00 ile 12.30–16.30 olarak uygulanıyor. Başkent’te ise 8 Ekim Pazartesi gününden itibaren uygulanmaya başlanacak yeni mesai saatlerine göre memurlar işe saat 09.00’da başlıyor. Öğleyin 12.30-13.30 arası bir saat paydos olurken mesai saat 18.00’de bitecek. Üst kurullarda ise mesai 08.30’da başlayıp 17.30’da sona erecek. (Zaman)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler