Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Castro'nun kızı: Obama'ya oy verirdim

Castro'nun kızı: Obama'ya oy verirdim

Castro'nun kızı: Obama'ya oy verirdim
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2346 Beğen : 0

Küba Devlet Başkanı Raul Castro'nun kızı Mariela Castro, Kübalılara uygulanan ABD'ye seyahat kısıtlamasının yumuşatılması ve eşcinsel evlilik için verdiği desteği överek "Amerikalı olsaydım Başkan Obama'ya oy verirdim" dedi.

Küba 'nın önde gelen eşcinsel hakları eylemcisi, Ulusal Cinsel Eğitim Merkezi'nin başkanı Mariela Castro, San Francisco'da yaptığı açıklamada, Barack Obama'nın samimi olduğunu, gerçekten inandığı bir şey olduğu düşüncesini taşıdığını belirtti ve “Amerikan vatandaşı olsaydım kendisine oy verirdim” dedi.

Castro, ABD'deki Kübalı göçmenlere de değinerek, "küçük bir suçlu grubunun" Washington ve Havana arasındaki ilişkilerin ısınmasını engellemeye çalışmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Mariela Castro daha önceki bir açıklamasında da eşcinsel evliliğe desteğini açıklayan Obama'yı kutlamıştı. Castro, Obama'nın mesajıyla "hümanist bir anlayış" sergilediğini, ancak bu yorumların, sadece politika değişikliğine yönelik olarak atılan ilk adım olduğunu söylemişti.

Mariela Castro, kendisine ABD vizesi verilmesinin ardından, Latin Amerika'daki eşcinsellerle ilgili bir konferansa katılmak için bu hafta San Francisco'ya gelmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler