Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Çelik : 11 işçinin ölmesi kader

Çelik : 11 işçinin ölmesi kader

Çelik : 11 işçinin ölmesi kader
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2489 Beğen : 0

AKP, bir kez daha denetimsizlik ve ihmal nedeniyle ölen işçilerin ölümünü "kader" diye açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bu sözleri Plan Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlarken sarf etti.

CHP'li Mevlüt Aslanoğlu'nun "İşçilerin kaderi bu muydu?" sorusu üzerine Bakan Çelik, "Olay kaza değil. Önlem alınsa yaşanmazdı. Ama kader mi kader..." yanıtını verdi.

Daha önce de Başbakan Erdoğan, Mayıs 2010'da Zonguldak'ta 30 maden işçisinin toprak altında kaldığı kazanın ardından "Bu mesleğin kaderinde bu var" demiş, büyük tepki çekmişti.

Esenyurt'taki kazanın ardından Türkiye Komünist Partisi ise yaptığı açıklamada "Ne deseniz boş. Ne deseniz anlamsız. Ama ne olur, ne olur, bu sefer kader demeyin…" demişti.

Faruk Çelik, bugün komisyondaki toplantıda, 11 işçinin ölümüyle ilgili gazetecilerin sorularını da yanıtladı. "Bakanlığın sorumluluğu olmasın" diye bir çaba içine girmediklerini ifade eden Çelik, "Sorumluluk kiminse yapılacak çalışmalarda bunlar net bir şekilde ortaya çıkacak. Bunlar kamuoyu ile paylaşılacak. Burada bir şeyi örtmenin, kapatmanın peşinde değiliz'' diye konuştu.

Çelik, ölen işçilerin sigorta işlemlerine ilişkin soru üzerine, bu işlemlerin kayıt günü ve saatlerinin belli olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:
"Dakikası, saniyesi ile belli. Dolayısıyla, bilgi anlamında herhangi bir kayıp, kaçak söz konusu değil. Mevzuatımız açık. Bir kişinin elektronik ortamda sigortalılığa geçişi, geçiş işleminin yapılması yasal olarak mümkün. Ama olayın etik boyutu da ortada tabii. Mevzuatımız neyi gerektiriyorsa bunların hepsi araştırılıyor. 'Yazık ölene ' diye bir tabir vardır Anadolu'da. Keşke kardeşlerimizi kaybetmemiş olsaydık. Yoksa diğer haklarla, cezalarla, müeyyidelerle ilgili ne varsa, bu yanlışın içinde olan kim varsa onlar cezasını bulur. Onlar sorun değil ama, yazık ölene."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler