Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Çelik'ten Kurtulmuş'a tövbe et çağrısı

Çelik'ten Kurtulmuş'a tövbe et çağrısı

Çelik'ten Kurtulmuş'a tövbe et çağrısı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2462 Beğen : 0

İki ismin AK Parti'ye geçmişte çok ağır laflar ettiklerini söyleyen Çelik, Kurtulmuş ve Soylu'ya tövbe şartı getirdi. Çelik, bu ikiliden pişmanlık içinde "Ya biz o gün o lafları ettik ama o laflar doğru değildi" diye söylemelerini istedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti saflarına katılacağı söylenen HAS Parti lideri Numan Kurtulmuş ve eski DP lideri Süleyman Soylu için şart koştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Samanyolu Haber TV'de ekrana gelen Günlük programında Abdullah Abdulkadiroğlu'nun sorularını cevapladı. Çelik, "HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş 'un AK Parti'ye katılımı konusunun MYK'da görüşüldüğünü" ilk defa doğruladı.

GEÇMİŞTE TAŞA VURSANIZ TAŞIN YARILACAĞI LAFLAR ETTİLER

Bu iki arkadaşımız da birer partinin genel başkanıydı. Genel başkanlıkları esnasında AK Partiyle ilgili AK Parti hükümetiyle ilgili sayın Başbakanın şahsıyla ilgili taşa vursanız taşın yarılacağı laflar ettiler. Sayın Başbakan siyasette kin gütmeyen bir insandır. Ve Sayın Başbakan hakikaten bu affediciliği çok yüksek düzeye taşımış bir insandır. O yönüyle takdir ediyorum.

PİŞMAN OLDUK DESİNLER

Ama Sayın Numan Kurtulmuş ve Sayın Süleyman Soylu dostlarımız geçmişte bu yaptıklarından nedamet duyarak 'Ya biz o gün o lafları ettik ama o laflar doğru değildi. Biz o gün bazı fikirler ileri sürdük. Ama bugün görüyoruz ki AK Parti'nin durduğu yer Türkiye'nin menfaatleri açısından geleceğimiz açısından daha doğru bir yerdir. AK Parti tüzüğünü ve programını benimsiyoruz. Ve bu şekilde geliyoruz'. derlerse bu arkadaşlarımız. Baş göz üzerine deriz ve kucağımızı geniş açarız. Biz kitle partisiyiz.

Mızrak çuvala sığmıyor. Zaten bu yönüyle bazı görüşmeler yapılmış. Bu arzuyu ortaya koyan bazı görüşmeler yapılmış. Perde arkasındaki detayla önemli değil. Burada mühim olan şu.

MEVLANA ÖRNEĞİ

Dediğim çerçevede gelirlerse Mevlana örneği verdim bir televizyon programında. Mevalana "Gel kim ne olursa olsun gel. İster putperest ister mecusi ister tövbeni bin kere bozmuş olsa yine gel" diyor. Eski Başbakanlardan Sadi Irmak bir Mevlana töreninde çıktı dediki 'Mevlana kucağını bu kadar geniş açıyor. Yani sadece insan ol yeter' diyor.

GEL BİZİM HAVUZDA ERİ

Celalettin Çelebi Mevlana'nın torunlarından kalktı dedi ki 'kusura bakmayın Sayın Sadi Irmak Mevlana'nın gel çağrısını sizin gibi anlamıyorum. Nasıl anlıyorsunuz? Mevlana eğer putperestsen putunu getir bizim dergahta tap. Ateşperestsen ateşini getir bizim dergahta yak demiyor. Gel bize katıl. Gel bizim havuzda eri. Buz kütlesi olma. Bu havuzun parçası ol. Gel müslüman ol diyor. Bizim felsememizi ruh ve mana dünyamızı benimse."




Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler