Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Dayakçı polislerin yalanı böyle ortaya çıktı

Dayakçı polislerin yalanı böyle ortaya çıktı

Dayakçı polislerin yalanı böyle ortaya çıktı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2205 Beğen : 0

Polisler tarafından dövülürken kamerayla görüntülenen Ahmet Koca soruşturmayı yürüten Savcı Cüneyt Gülabi Vurucu’ya verdiği ifadede doğum sancısı tutan yengesini hastaneye götürürken polislerin araçla önünü keserek kimlik istediklerini anlatmış, araçta hamile kadın olduğunu ve kendisinin asker olduğunu söylemesine rağmen polislerce ağır hakaretler edilerek dövüldüğünü söylemişti.

Koca “O dayaktan sonra polisler beni Davutpaşa’da metruk bir binaya götürüp bayılana kadar dövdü” iddiasında da bulunmuştu. Polisler iddiayı yalanladı ancak Koca’nın anlatımlarını doğrular nitelikteki kayıtlara Habertürk ulaştı.

Koca’nın iddiasını doğrulayan kayıtlar polis araçlarının GPS sinyalleri incelenince ortaya çıktı. Kayıtlara göre Pulcu Sokak’ta 01.30 sıralarında dövülerek gözaltına alınan Ahmet Koca’nın kelepçeli olarak içinde bulunduğu 80194 kodlu polis ekibi saat 03.10’a kadar Koca’nın tarif ettiği Davutpaşa bölgesinde kaldı.

Koca’nın karakola ilk giriş kaydını yapan polisler olay saatini ise 03.15 olarak gösterdi. GPS kayıtları, şüpheli polislerin olayla ilgili tuttukları tutanakta olayın yaşandığı saati 01.30 yerine 03.15 olarak değiştirdiğini de ortaya çıkardı.

‘İŞKENCE VE SAHTECİLİK VAR’

Koca'nın avukatı Efkan Bolaç, GPS kayıtlarının polislerin kasıtlı olarak işkence suçunu işlediğini gösterdiğini ve Koca’nın iddialarının doğrulandığını öne sürdü. Bolaç, “Şüpheli polisler işkence suçundan yargılanmalıdır. Olay tutanağında yaptıkları değişiklik de suçtur ve resmi görevli olarak resmi evrakta sahtecilik yaptıklarına dair ciddi bir kanıttır” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler