Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Demirel'e seni de asarız notu

Demirel'e seni de asarız notu

Demirel'e seni de asarız notu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2358 Beğen : 0

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’nun ziyaretinde, 1966’da Giresun’da konuşma yaparken kendisine “Seni de asarız” diye bir not geldiğini anlattı.

Komisyonun Demirel’in evinde gerçekleştirdiği görüşmenin 67 sayfalık tutanağı yayınlandı. Habertürk gazetesinde yer alan habere göre görüşmenin satırbaşları şöyle:

İDAM NOTU: Eğer bir ülkede meclisi hapishaneye götürürseniz, seçim manasını yitirmiş tir ve bir kere başbakan asarsanız, gelecek başbakanların hepsi çalıştığı odada darağacı görür. 1966’da Giresun’da, kısmi senato seçiminde, vatandaş bir kâğıt gönderdi. Giresun’da büyük bir çınar ağacı vardır, onun altında. Diyor ki: “Menderes’i astık, seni de asarız.”

KAHRAMANLIK BEKLEYEMEZSİNİZ

YASSIADA HAYALETİ: TBMM’ye gelinip, senato dahil, 71 muhtırası okunduğu zaman 1 kişi ayağa kalktı. MHP’li Özcan Yeniçeri’nin “Niye kalkamıyorlar? Bu, Menderes’in hayaletimi?” sorusuna "Yassıada’nın hayaleti! Siz, neler çektiler o adamlar biliyor musunuz Yassı ada’da? Bu şeyin getirdiği korkuları küçümsemeyin. Korku insani bir şey. Herkesten kahramanlık bekleyemezsiniz." diye cevap verdi. Görüşmenin sonunda Demirel, vekillere “İkinci bir 5 saate varsanız yani ben varım” diye sordu. Komisyon Başkanı AK Partili Nimet Baş ise “Varız, herkes var zannediyorum” dedi. Demirel de “Buraya geldiğinize pişman değilsiniz yani” diyerek espri yaptı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler