Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Deniz Feneri Derneği davasında takipsizlik

Deniz Feneri Derneği davasında takipsizlik

Deniz Feneri Derneği davasında takipsizlik
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2476 Beğen : 0

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, Türkiye Deniz Feneri Derneği'nin tüm yetkilileri hakkında verilen takipsizlik kararı ile sonuçlandı.

Deniz Feneri Derneği Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Almanya Deniz Feneri e.V isimli kuruluş hakkında Almanya'da 2007 yılında başlayan hukuki süreçle bağlantılı olarak, Türkiye'de de "Türkiye'deki Deniz Feneri" ile ilgili açılan davanın takipsizlikle sonuçlandığı belirtildi.

Açıklamada, alınan kararın bir kez daha kendilerinin masumiyetini ortaya koyduğu belirtildi.

"Karar, hayırseverlerimizin emanetlerinin, kılına bile bir zarar gelmeden korunduğunu bir kez daha ortaya koymuş, ileri sürülen tüm iddiaların bir iftiradan ibaret olduğu Savcılık kararı ile tespit edilmiştir." denilen açıklama şöyle devam etti: "Deniz Feneri olayı, Almanya'da planlanıp başlatılan ve Türkiye'de bazı siyasi çevrelerin, kimi medya gruplarının ve derin yapılanmaların çok amaçlı olarak sahneye koyduğu uluslar arası bir operasyondur.

Deniz Feneri üzerinden yürütülen bu linç kampanyası bazı siyasi hesaplaşmalara malzeme yapılmış, toplumda güvensizlik ortamı oluşturmak ve ülkemizde hızla gelişen sivil toplum kuruluşlarının önünü kesmek için fırsat bilinmiştir. Diğer taraftan bu konu, yurt dışında etkin rol oynayan insani yardım kuruluşlarımızın itibarsızlaştırılarak güç kaybetmeleri yönünde kullanılmıştır.

Bu süreçte Deniz Feneri konusu, planlı olarak defalarca medyanın ve TBMM'nin gündemine taşınmış; bilinçli bir karalama kampanyası yürütülerek, toplumların en önemli dinamiklerinden olan yardımlaşma ve dayanışma anlayışına ciddi anlamda zarar verilmiştir.

İyiliği yaşatmak isteyenlerle, iyiliği yok etmek isteyenlerin mücadelesi kıyamete kadar sürecektir. Sorumluluk sahibi kişilere düşen, özellikle dış kaynaklı bu tür iddiaların gerçek yüzünü araştırmak; doğru sonuca ulaşıncaya kadar zalimin zulmüne yardımcı olacak her türlü söz, fiil ve davranıştan kaçınmaktır.

Doğru bilgiye sahip olmadan, şahsi husumetlerinden dolayı mağduriyetimizden kendilerine çıkar elde etmek isteyenleri halkımızın vicdanına ve ilahi adalete havale ediyoruz.

İyiliğe sahip çıkanlar, en az hayra mani olanlar kadar azimli, kararlı ve sabırlı olmalılar ki, toplumda iyilikler yaşayabilsin.

Deniz Feneri, hayırseverlerimizin merhametinin eseridir. Onların destekleriyle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdurlar için iyilik yolculuğumuz devam edecektir.

Geçen beş yılda yaşadığımız bütün olumsuzluklara rağmen, hayırseverlerimizin emanetlerinin iyilik köprüsü olan Deniz Feneri Derneği, yılmadan, usanmadan, sabır ve kararlılıkla Türkiye genelinde ve yurtdışında başta Somali, Pakistan ve Filistin olmak üzere gönlü kırık insanların yaralarını sarmayı sürdürüyor.

Yaşadığımız zorlu süreçte, iyiliği yaşatma mücadelemize destek veren ve bizleri yalnız bırakmayan bağışçılarımıza, gönüllülerimize, kanaat önderlerine ve Sivil Toplum Kuruluşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz."

Açıklamada ayrıca, Deniz Feneri logosu kullanılarak bilinçli bir şekilde karalama kampanyası yürütenlere karşı da hukuki süreç başlatılacağı ifade edildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler