Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Derecik Karakolu'na saldırı: 1 şehit

Derecik Karakolu'na saldırı: 1 şehit

Derecik Karakolu'na saldırı: 1 şehit
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 3029 Beğen : 0

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi Omurlu Köyü'nde bulunan Omurlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı ile Derecik Jandarma Taburu'na PKK'lılar tarafından bugün eş zamanlı ateş açıldı.

Saldırı bugün saat 15.00 sıralarında meydana geldi. PKK'lılar Omurlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'na uzun namlulu silah, havan topu ve roketatarlarla; yaklaşık 10 kilometre uzaktaki Derecik Jandarma Taburu'na ise uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Askerler teröristlere anında karşılık verirken çatışma çıktı. Yüksekova ve Şemdinli'den çok sayıda helikopter bölgeye sevk edildi.

1 ASKER ŞEHİT

PKK’lıların Şemdinli’nin Derecik Beldesi’nde havan, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdıkları Omurlu 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı’ndaki çatışmada, ilk bilgilere göre 1 askerin şehit olduğu belirtildi. Bölgedeki operasyonlar sürerken, yer yer çatışmaların devam ettiği belirtildi.

HAKKARİ'Yİ KANA BULAYACAKLARDI

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde bir istihbaratı değerlendiren polis ekipleri, üzerlerinde bomba düzenekleri bulunan 4 kişiyi gözaltına aldı.

Şemdinli İlçesi yönünden Yüksekova İlçesi’ne gelen ve plakası açıklanmayan otomobil, bugün öğlen saatlerinde ilçe merkezi girişindeki polis kontrol noktasında durduruldu. Yapılan kimlik kontrolunun ardından 4 kişinin üzerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda bu kişilerin üzerinde, bomba düzeneğinde kullanılan ateşleyici sistemler ile piller ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 kişi, sorgularının yapılması için İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, soruşturma sürüyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler