Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Dersim Dediler, Nazi Kampı Çıktı!

Dersim Dediler, Nazi Kampı Çıktı!

Dersim Dediler, Nazi Kampı Çıktı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2596 Beğen : 0

1937-39 Dersim harekatındaki sivil katliamların simge görüntüleri arasında gösterilen fotoğrafın, ünlü Nazi kamplarından Belzec'de çekildiği ortaya çıktı. Söz konusu fotoğraf şimdiye kadar pek çok araştırmada Dersim'de yaşanan insanlık dramının en çarpıcı görüntüleri arasında gösterildi.

Dersim 1937-38 Sözlü Tarih Projesi'nin Türkiye temsilciliğini yürüten Cemal Taş, fotoğrafın Dersim'le ilgisi olmadığını söyledi. Bir medya kuruluşu tarafından yayımlanması ile yanlışlığın başladığını kaydeden Taş, daha sonra da bu yanlışlığın devam ettiğini kaydetti.
Dersim'e atfedilen fotoğrafın asıl çekildiği yer ise ünlü Nazi toplama kamplarından Belzec. Çekiliş tarihi olarak 1942-43 yılları tahmin ediliyor. Fotoğrafın orijinali Nazi katliamlarının anlatıldığı internet sitesinde de yer alıyor.


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler