Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Dink'ten sonra Orhan Pamuk'u öldürecektik!

Dink'ten sonra Orhan Pamuk'u öldürecektik!

Dink'ten sonra Orhan Pamuk'u öldürecektik!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2176 Beğen : 0

Yasin Hayal: Hrant Dink'ten sonraki ilk hedef Orhan Pamuk'tu. Erhan Tuncel bana, "Türk milleti için iki tehlikeli isim var, Dink ve Pamuk. Ama öncelikle Dink" diyordu

Şu an Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde hükümlü bulunan Yasin Hayal, Hrant Dink cinayetinin ardından gözaltına alınıp sorgulanmak için adliyeye getirildiği sırada "Orhan Pamuk akıllı olsun, akıllı" demişti. Yasin Hayal, Hrant Dink suikastından beş yıl sonra, bu sözlerine Taraf aracılığıyla açıklık getirdi.


Tuncel, "Pamuk tehlikeli" demiş

Dink cinayetinin ardından tutuklanan ancak daha sonra serbest bırakılan polis muhbiri Erhan Tuncel'in, kendisine "Hrant Dink ve Orhan Pamuk, bu millet için tehlikeli. Bunlar ilk etapta ortadan kaldırılması gereken kişiler. Ama önce Hrant Dink" dediğini belirten Yasin Hayal, "O yüzden yakalandıktan sonra Orhan Pamuk hakkında böyle bir mesaj verdim" dedi.

"Pişmanım, özür dileyeceğim"

Hrant Dink cinayeti çok ses getirdiği için Orhan Pamuk'u öldürme planının rafa kaldırıldığını ifade eden Yasin Hayal, Taraf 'a şunları anlattı: "Orhan Pamuk için sarf ettiğim o sözden ötürü çok pişmanım. (Taraf)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler