Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Egemen Bağış'tan Ermenistan Yorumu

Egemen Bağış'tan Ermenistan Yorumu

Egemen Bağış'tan Ermenistan Yorumu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2273 Beğen : 0

Bağış, “Biz, Ermenistan’ın Eurovision’dan değil, Karabağ’dan çekilmesini tercih ederdik.” dedi.

Bakan Egemen Bağış, Türkiye’yi Azerbaycan’da düzenlenecek Eurovision şarkı yarışmasında temsil edecek Can Bonomo’yu kabul etti. Kabulün ardından Bonomo ile basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Bağış, soruları cevapladı. Gazetecilerin Ermenistan’ın Azerbaycan’da yapılacak yarışmadan çekildiğini açıkladığını hatırlatması üzerine Bağış, “Biz, Ermenistan’ın Eurovision’dan değil, Karabağ’dan çekilmesini tercih ederdik. Bence bu fikirlerini bir kez daha gözden geçirmelerinde fayda var." dedi.

'AZERBAYCAN, EUROVİSİON’U BİLEĞİNİN HAKKIYLA KAZANDI'

Gazetecilerin, bazı ülkelerin yarışmanın Azerbaycan’da düzenlenmesini protesto için Eurovision’a tepki mektupu gönderdiği yönündeki soruları üzerine Bağış, böyle bir bilgisi olmadığını ancak varsa abesle iştigal olacağını ifade etti. Eurovision’un Azerbaycan’da yapılmasının tamamen teknik bir sebepten kaynaklandığını aktaran Bakan Bağış, Azerbaycan’ın geçtiğimiz yıl birinci olarak yarışmayı ev sahipliği yapma hakkı aldığını belirtti.

Bağış sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkeler Eurovision’da kazandıkları zaman ev sahipliğini üstleniyorlar. Azerbaycan da bileğinin hakkıyla Eurovision’a ev sahipliği yapma hakkı aldı. Artı, Azerbaycan uluslararası toplumun saygın bir üyesidir. Birlemiş Milletler üyesidir. Uluslararası hukuka saygı gösteren, demokrasiyle yönetilen bir ülkedir. Hiçbir ülkenin bunu kınama hakkı yoktur. Eurovision’a katılan diğer birçok ülkenin de Azerbaycan’la diplomatik, ticari, kültürel ve siyasi ilişkileri vardır. Böyle bir mektuptan haberim yok ama varsa bile abesle iştigaldir.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler