Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem El Kaide, 3 yabancıyı infaz etti

El Kaide, 3 yabancıyı infaz etti

El Kaide, 3 yabancıyı infaz etti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2429 Beğen : 0

Geçtiğimiz günlerde ağlayarak durumlarını anlattıkları bir viedoyu yayınlatan rehineler, Afganistan'da operasyonların bir an evvel durması çağrısında bulunmuştu.
Videonun yayınlanmasından sonra harekete geçen İngiliz Gizli Servisi rehinelerin tutulduğu yeri belirledi.
İngiliz ordusunun en seçkin birimi olan SAS komandoları, tespit edilen adrese baskın düzenledi.Baskın sırasında El Kaide militanlarıyla çatışma çıktı.Çatışma sürerken militanlar ellerindeki rehineleri öldürüp ortadan kayboldu.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Nijerya'da rehin alınan bir İngiliz ile bir İtalyan vatandaşının öldürüldüğünü açıkladı.

Chris McManus ve Franco Lamolinara, mayıs ayında Nijerya'nın kuzeyinde rehin alınmıştı.
Cameron, McManus ile Lamolinara'yı rehin alanların internet üzerinden rehineleri öldüreceği tehdidinde bulunması üzerine Nijeryalı ve İngiliz güvenlik güçlerinin kurtarma operasyonu düzenlediğini söyledi.
İngiltere Başbakanı, iki rehinenin de yaşamını yitirdiğini ifade etti.
İtalya Başbakanı Mario Monti ise Cameron'un kendisini arayarak rehineleri kurtarmak için son şans olarak tanımladığını operasyon konusunda bilgi verdiğini belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

İlgili Sayfalar

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler