Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem El Kaide'ciler Hatay'da halkı tehdit ediyor

El Kaide'ciler Hatay'da halkı tehdit ediyor

El Kaide'ciler Hatay'da halkı tehdit ediyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2553 Beğen : 0

Yurt gazetesinden Ömer Ödemiş’in Hatay gözlemleri de Türkiye’deki El Kaide varlığının artık bir sır olmadığını gösteriyor. Ömer Ödemiş’in haberine göre, El Kaide elemanları kentin her bölgesinde, kimliklerini gizlemeden rahatça dolaşabiliyor, sınırı geçip eylemler yapabiliyor ve yaralılarını kendilerine tahsis edilmiş hastanelerde tedavi edebiliyorlar. Hatay onlar için bir savaş üssü gibi.

Türkiye’de kayıt dışı “sığınmacılar” var
Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı resmi açıklamada, Türkiye de bulunan Suriyeli sayısının 42 bin olduğu, bunların da değişik kamplarda devlet kontrolünde kaldıkları sıklıkla açıklanıyor. AKP Hükümeti birçok konuda olduğu gibi bu konuda da halka doğru bilgi vermiyor. Oysa en az kamplarda kalan kadar, çeşitli yerlerde evlerde kalanlar da var. Reyhanlı ilçesinde yaklaşık 9-10 bin kişi, Yayladağı’n da 4-5 bin kişi, Antakya Merkez de ise yaklaşık 18-20 bin kişinin kaldığı söyleniyor. Devletin kamplarının dışında yaklaşık 40 bin kişi kontrolsüz bir şekilde kalıyor.

El Kaide militanları hücre evlerde kalıyor
Suriye’ye götürülen eylemcilerin önemli kısmı bu evlerde kalanlar arasından seçiliyor. Bu evler El Kaide’nin hücre evleri gibi kullanılıyor. Her evde 10-15 kişilik gruplar halinde kalınıyor ve bir kısmının silahlı olduğu biliniyor.

“Recep’e” güveniyorlar!
Hatay halkı bu insanlardan ciddi olarak rahatsız. Bunların El Kaide militanı, katil olduklarını, Suriyeli olmadıklarını ve bir gün kendilerine de saldırabileceklerini söyleyerek, devletin ortada olmadığını iddia ediyorlar. Zaman zaman Hataylı gençlerle tartışan bu insanların; “bekleyin sıra size de gelecek” diye tehdit ettikleri söyleniyor. Biraz daha yüklenildiğinde ise telefonlarını çıkartıp ‘Recep’i ararım bak’ (Recep Tayyip Erdoğan kastediliyor) demekten geri durmuyorlar.

Hatay halkı El Cezire’den ve El Kaidecilerden rahatsız
El Cezire kanalı, Suriye karşıtı eylemlerine Türkiye ve Antakya’da devam ediyor. Kanalın muhabirlerinin kendilerini Özgür Suriye Ordusu sorumlusu olarak tanıtan ve Suriyeli olmadıkları söylenen kişilerle röportaj yapmaya kalkışması halkın tepkisine neden oldu. Antakyalı yurttaşlar röportaj sırasında, bu kişilerin etrafında toplanarak konuşulanları dinlemeye ve sözle tepki göstermeye başladı. Kalabalığın her geçen dakika artması ve tepki seslerinin yükselmesi üzerine El Kaide militanları, telaş içinde telefonlarına sarılarak birilerini aradı.

El Cezire kameramanı eşyalarını toplayarak kaydı kesmek zorunda kaldı ve çok kısa bir süre sonra olay yerine gelen 31 KZ 044 plakalı, beyaz renkli son model bir Mercedes Vito araç ile olay yerinden uzaklaştı. Beyaz renkli aracın emniyet birimlerince kullanılan ve çevrede sıkça görülen bir araç olduğunu söyleniyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler