Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Engin Çeber davasında müebbet

Engin Çeber davasında müebbet

Engin Çeber davasında müebbet
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2175 Beğen : 0

Engin Çeber’in Metris Cezaevi’nde dövülerek öldürülmesine ilişkin ikinci yargılamada; eski cezaevi müdürü Fuat Karaosmanoğlu ile gardiyanlar Sami Ergazi ve Selahattin Apaydın’a ‘ağırlaştırılmış işkence’ suçundan yeniden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. İlk yargılamada, üç meslektaşıyla aynı cezaya çarptırılan tutuklu sanık Nihat Kızılkaya ise bu kez iki yıl altı ay hapis cezası verilerek tahliye edildi.

Avukatlar tartaklandı

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde dün görülen davanın son duruşmasında, ÇHD’li avukatlar ile girişte görevli polisler arasında tartışma çıktı. Polislerden Ş.K., avukatlara hakaret edince arbede yaşandı. Avukatların şikâyeti üzerine polis gözaltına alındı. Polisin ifadesinin görevli arkadaşları tarafından alınması üzerine ikinci bir gerginlik daha yaşandı.
Olayın yatışmasının ardından duruşma salonuna geçildi. Sanık Selahattin Apaydın’ın avukatı Reşat Petek, işkence faillerine ‘ağırlaştırılmış yaralama’dan ceza verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti ise eski Metris Cezaevi Müdürü Fuat Karaosmanoğlu ile Selahattin Apaydın ve Sami Ergazi adlı iki gardiyanı ‘ağırlaştırılmış işkence’ suçu nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Önceki kararda, üç meslektaşıyla aynı cezayı alan Nihat Kızılkaya ise bu kez ‘işkence’ suçundan 2 yıl 1 ay hapse mahkûm edilip tahliye edildi.
Yine ilk kararda, üçer kez iki yıl altı ay cezaya mahkûm edilen Yavuz Uzun ve Murat Çise adlı gardiyanlar hakkındaki miktar arttırıldı; üçer kez 4 yıl 2 ayda karar kılındı. Daha önce hakkında beraat kararı verilen gardiyan Öncay Bozo için de aynı cezaya hükmedildi. Beraat etmiş jandarma Murat İşler’e de 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Bir ileri, iki geri

Çeber Ailesi’nin avukatı Taylan Tanay, karar için “Bir ileri, iki geri” yorumunda bulunarak, “Bu kararı ülke tarihinde önemli ve eşsiz kılan şudur: Ceza müdürünün işkenceye el sürmediği halde ihmali suretle ceza almış olmasıdır. Türk yargısının işkence ile imtihanı sürüyor. Daha önce kurtarılmak istenen jandarmaya da ceza verilmesi önemlidir” dedi.
Engin Çeber, 28 Eylül 2008’de İstanbul ’un Sarıyer ilçesinde dergi dağıtırken arkadaşları Cihan Gün ve Aysu Baykal’la birlikte gözaltına alınmıştı. Karakolda ve Metris Cezaevi’nde işkence gören Çeber, 10 Ekim 2008’de hayatını kaybetmişti. Engin Çeber’in ölümü üzerine açılan 60 sanıklı ilk dava, 1 Haziran 2010 tarihinde sona ermişti. Yargıtay 8. Ceza Dairesi ise 28 Eylül 2011 tarihinde usuli sebeplerle kararı bozmuş, dosyayı geri göndermişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler