Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Erdoğan Esad'a kritik uyarı

Erdoğan Esad'a kritik uyarı

Erdoğan Esad'a kritik uyarı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2343 Beğen : 0

Erdoğan, BM ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Kofi Annan’ın planını kabul edip 10 Nisan’a kadar çatışmaları sonlandırma sözü veren Suriye yönetimini yakından takip ettiklerini belirterek “10 Nisan’a kadar bu süreci sabırla takip edeceğiz. 10 Nisan’dan sonrada atacağımız adımları uygulamaya koyacağız” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda ülkemize gelen Suriyeli kardeşlerimizin sayısı 24 bini bulmuş durumda. Tabii bu artarak devam ediyor. Biz bir taraftan tedbirlerimizi alıyoruz. Kapıları kapamak gibi bir düşüncemiz de yok. Fakat Birleşmiş Milletler'in (BM) elini daha sıkı tutması lazım. Özellikle Kofi Annan'ın elini çok ama çok sıkı tutması lazım. 10 Nisan diye bir tarih açıkladı, bu süreci yakın takibe alması gerekir diye düşünüyorum, inanıyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, 3 günlük resmi ziyaret için Çin'e hareketinden önce Konya Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Çin'de yürüteceği temaslara ilişkin değerlendirmelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Çin ziyaretinde, Suriye'deki son durumun ele alınıp alınmayacağına ilişkin bir soruyu "Çin ziyaretimizde Suriye konusunun gündeme gelmemesi diye bir şeyi düşünemeyiz. Özellikle dış politika konusunda Suriye, bu ziyaretimizin öncelikli konularından birisi. Dışişleri Bakanımızın da yanımızda olması zaten bu nedenledir. Orada tabii ki bunu görüşeceğiz" dedi.

Türkiye'ye gelen Suriyelilerin sayısının 24 bini bulduğunu bildiren Erdoğan, "Tabii bu artarak devam ediyor. Biz bir taraftan tedbirlerimizi alıyoruz. Kapıları kapamak gibi bir düşüncemiz de yok. Fakat BM'nin elini daha sıkı tutması lazım. Özellikle Kofi Annan'ın elini çok ama çok sıkı tutması lazım. 10 Nisan diye bir tarih açıkladı, bu süreci yakın takibe alması gerekir diye düşünüyorum, inanıyorum. Biz de bu süreci sabırla, metanetle takip edeceğiz. 10 Nisan'dan sonra da atacağımız adımları uygulamaya koyacağız" diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler