Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Ergenekon'da gizli tanık rezaleti!

Ergenekon'da gizli tanık rezaleti!

Ergenekon'da gizli tanık rezaleti!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2229 Beğen : 0

Mahkeme başkanı ve savcı çileden çıktı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin ile haklarındaki 16 celse men cezasını tamamlayan CHP Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, Erkan Önsel ve Oktay Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 40 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmaya, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Sedat Peker’in de aralarında bulunduğu 25 tutuklu sanık gelmedi.

Duruşmada ”Odatv” davasının tutuklu sanıklarından Yalçın Küçük de hazır bulundu.

Duruşmada, sesi ve görüntüsü değiştirilip salona yansıtılarak dinlenilen gizli tanık ”Ayaklanma”, 2006 yılında Gazi Mahallesi’nde kahvehanede otururken Ecevit Navruz adlı bir kişiyle tanıştığını belirterek, bu kişinin kendisine iyi davrandığını, arabasında gezdirdiğini anlattı.

Ecevit Navruz’un kendisine Sedat Peker ve ağabeyi Vedat Peker’den söz ettiğini ifade eden gizli tanık, ”Vedat Peker devamlı bunlara destek oluyormuş. ’Gerekirse fırçamızı da yiyeceğiz. Uzun zamandır gitmiyorum’ diyordu. Devamlı yanına gidip gelerek, Vedat Peker’den emir alıyormuş” iddiasında bulundu.

Gizli tanık, Navruz’un hem DHKP/C hem de PKK terör örgütleri temsilcileriyle görüştüğünü ileri sürerek, ”Ecevit’in aracının bagajında 2 kaleşnikof marka silah gördüm. Silahları evinde sakladı. Kendisi de silah
taşıyordu. Arabasında telsiz de gördüm. Sivil polis zannettim. ’Ağabey sen necisin’ diye sorduğumda ’Sen beni çözemezsin’ dedi. Bana devamlı Sedat Peker’den bahsederdi. Devlet için, millet için bir şey yapmak gerektiğini söyledi” diye konuştu.

”Yürüyüş yapanlara ateş etmem istendi”

Gizli tanık, Navruz’un kendisinden ”yasa dışı örgütlerin yapacağı bir yürüyüşte maske takarak, arka sokaklarda kalabalığa ateş etmesini” istediğini, ancak bunu kabul etmediğini öne sürdü.

Navruz’un bu işi yapmaları karşılığında da devletten iyi para alacaklarını söylediğini iddia eden gizli tanık, Navruz’un her mahallede 10-15 kişilik gruplarla görüştüğünü anlattı.

Gizli tanık, içinde uzun namlulu silahların bulunduğu terör örgütü PKK’ya ait bir aracın Eminönü’nde kaldırımda beklerken çekildiğini, Navruz’un da bu aracı gidip kurtardığını iddia etti.

Duruşma salonundaki sanıklar gösterilerek tanıyıp tanımadığı sorulan gizli tanık, tutuklu sanıklardan emekli Binbaşı Fikret Emek’i, Ecevit Navruz’a benzetti. Gizli tanık, ”Bıyığı var. Saçı uzamış” diyerek, Emek’in Navruz
olduğunu iddia etti.

Bunun üzerine savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Navruz ile en son ne zaman görüştüklerini sordu. Gizli tanık da, 2008’e kadar görüştüklerini ifade etmesi üzerine Pekgüzel, Fikret Emek’in 2007’den beri tutuklu olduğunu anımsattı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese’nin ”Emin olmadığınız şeyi söylemeyin. Mahkemeyi yanıltıcı beyanlarda bulunmayın” ifadeleriyle uyardığı gizli tanık, ”Çok affedersiniz. Sadece Ecevit’e benzettim” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler