Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Ergenekon'da Gülen bildirisi!..

Ergenekon'da Gülen bildirisi!..

Ergenekon'da Gülen bildirisi!..
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 1 Okunma : 2675 Beğen : 0

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 65’i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon Davası’nın dünkü 222’nci duruşmasında aralarında tutuklu sanıklar Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, Yalçın Küçük’ün de bulunduğu 25 sanık ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Okyanus ötesinde tertiplenmiş, hukuken çökmüş bu davaların temel hedefi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin çağdışı bir yapıya dönüştürülmesidir” denildi. Avukatları aracılığıyla basına verilen yazılı açıklamada, “Silivri mahkemelerinde yargılanan kişiler olarak kamuoyu ile şu değerlendirmeleri paylaşıyoruz” denilerek 6 madde şöyle sıralandı:

1- Özel Yetkili Mahkemeler (ÖYM) meşruiyetini yitirmiştir.

2- TBMM’nin kapattığı ÖYM’ler, Temmuz ayında aldığı kararlarla kendisini TBMM’nin çıkardığı yasaları uygulamama yetkisi vermiştir.

3- ÖYM’lerde görülen davalarla Türkiye Cumhuriyetinin ortak paydaları hedef alınmış, bunu temsil eden kişiler ve kurumlar uydurma delillerle sanık konumuna getirilmiştir. Bu yargılamalar Türkiye’ye bir işgal gücünün yapamayacağı ölçüde zarar vermiştir.

4- Davalarda bir terör örgütünün varlığı ve sözde bir darbe kanıtlanmaya çalışılmış; başarılamayınca zorla sanıklara kurdurulmak istenmiştir.

5- Okyanus ötesinde tertiplenmiş, hukuken çökmüş bu davaların temel hedefi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin çağdışı bir yapıya dönüştürülmesidir.

6- Bu davalarda yasalar askıya alınmıştır. Avukatlarla sanıklara konuşma yasağı getirilmiştir. Sanıkların soru sorması, avukatların söz alması engellenmiştir. Duruşmalar halktan kaçırılmıştır.

Adaleti Türk halkı ile birlikte aramanın başlıca çıkış yolu haline geldiği belirtilen açıklama, “Bu davalar, korku imparatorluğunun yıkılması, halkımızın özlemi olan gerçek demokrasinin kurulması ile sonuçlanacaktır” sözleriyle sona erdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorumlar 1

  • Aysun Eylem

    Aysun Eylem

    Az bile söylemişler. gerçi adamlarda haklı konuştukça cezaları katlanıyor. doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlardı eskiden şimdi ergenekondan içeri atıyorlar.

    adım aysun değil. şimdi adımı doğru yazarım hapsi boylarım neme lazım :)

    Cevapla

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler