Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Erkek baştır kadın boyun

Erkek baştır kadın boyun

Erkek baştır kadın boyun
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2734 Beğen : 0

Cumhuriyet gazetesinden Sevil Arınan'ın haberine göre, Türk Medeni Yasası’ndaki “Aile reisi erkektir” ifadesinin kaldırılmasına karşın Mamak Belediyesi’nin “Ailenizin Başucu Rehberi”nde, “Erkek hükümettir; yönetir, korur, sahip çıkar, kadın milleti; hükümeti ayakta tutar. Yani erkek baştır, kadın boyundur. Başı nereye isterse oraya çeviririr” yönünde ifadelere yer verildi. Kitaptaki ifadeye göre aile reisi hâlâ erkek. Rehberdeki tartışmalı bir diğer konu ise “eşlerin, ekonomik, eğitim ve dini yönlerden eşit olması” ifadesi. Bu ifadedeki, “dini eşitlik” kavramıyla, “Mezhepsel farklılıklara mı atıf yapılıyor?” sorusu beraberinde geliyor.

Mamak Belediyesi’nin evlenecek çiftler için hazırladığı, “Ailenizin Başucu Rehberi”nde, aile bireyleri arasındaki iletişim, oluşabilecek sorunlar ve çözüm yollarına yer verildi. Mamak Aile Merkezi Koordinatörü Rabia Zencirkıran’ın öncülüğünde hazırlanan rehberde, aile içi iletişimi pekiştirmek, çiftleri evlilik öncesi ve sonrasında bilinçlendirmek hedefleniyor. İletişim, evlilik, aile ve çevre, şiddet, hamilelik, çocuk gelişimi ve ergenlik konularına da yer verilen rehberde, “çekirdek aile” nitelemesinin safsata olduğu kaydedildi. Ücretsiz verilecek rehberde öne çıkan bazı bölümler şöyle:

Batılılaşma süreci ile birlikte Türkiye’deki aile kurumunda da ciddi dönüşümler meydana gelmiştir. Bu dönüşümlerle birlikte evlilik ve onunla bağlantılı birçok şey zarar görmüştür.

Evlilik dışı cinsel yaşam toplumların geleceği açısından ciddi bir handikabı içinde barındırmaktadır. Bu tür ilişkiler ağı içerisinde aile kurulamamakta, huzur ve sükunet kaybolduğu gibi fitne artmakta, kadınlar sadece cinsel bir meta düzeyine indirgenmekte, ailenin kültür-değer ve sağlıklı nesiller üretmesinin önüne geçilmektedir.

Bazı Avrupa ülkelerinde meşru hale getirilen homoseksüel evlilikler ve ilişkiler, bir toplumun sonunu hazırlamaktan başka bir işe yaramayacaktır. İnsan fıtratını tersine zorlayan uygulamalar, her zaman hayattan insana ve topluma ağır maliyetlerle geri dönmüşlerdir.

Kitle iletişim araçları ve çevrede, hazza dayalı bir yaşam biçiminin reklamını yapmakta, teşvik etmekte, bireysel ve toplumsal sorumluluk alma bilinci giderek zayıflamaktadır. Bu teşvikler ve felsefeler evliliği toplumda tamamen bir ayak bağı haline getirmektedir.

Bir gelinin aile büyüklerine karşı saygılı olması gerekir. Kendisinin sebep olmadığı tartışmalarda bile terbiyesini muhafaza ederek susması gerekir.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler