Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Erkeksiz şehir inşa edecekler

Erkeksiz şehir inşa edecekler

Erkeksiz şehir inşa edecekler
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2003 Beğen : 0

Suudi Endüstriyel Mülkler Dairesi’nin (Modon) organize ettiği projenin seneye başlaması planlanıyor.

Suudi Arabistan’ın batı şehirlerinden Hafuf’ta yapılması planlanan şehir için 500 milyon riyal (237 milyon TL) yarıtım yapılması ve çeşitli sektörlerde 5 bin kadına iş olanağı sağlaması bekleniyor.
Şehirde kurulacak bütün işlerde kadınlar yönetici olacak ve kadınlar çalışacak.


Erkeklerle çalışmak yasak

Suudi Arabistan’da kadınların erkeklerle birlikte çalışmasına izin verilmiyor. Ancak belli sektörlerde kadınların yüzde 15’i işgücüne katılım sağlıyor.
Modon planının uygulamaya konmasıyla kadınların ülke ekonomisine katkısının artmasının hedeflendiği düşünülüyor. Suudi Arabistan basınından El İktisadiye gazetesine konuşan Modon Yardımcı Direktörü Salih el Raşid, “Bundan eminim ki kadınlar pek çok alanda verimliliklerini ortaya koyabilir ve kendi ilgi alanları, doğaları ve yeteneklerine en uygun sektörleri seçebilir” şeklinde konuştu.
El Raşid, planın sadece Hafuf ile sınırlı kalmayacağını bunun dışında da çeşitli şehirlerin belli noktalarında sadece kadınların çalışabileceği endüstri bölgeleri oluşturalacağını söyled.i

2015 seçimlerine giriyorlar

Kadınların araç kullanmasının hala yasak olduğu Suudi Arabistan bugünlerde dünya basınının da sık sık gündeminde. Son olarak Olimpiyatlar’da ülkelerini temsil eden iki kadın sporcu spor gündemine de oturmuştu. Geçen yıl da Kral Abdullah kadınların oy kullanabileceğini ve 2015 yerel seçimlerinde yarışabileceğini, Şura Meclisi’ne seçilebileceğini duyurmuştu. (Daily Mail)



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler