Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Esad Tel Aviv’i vurmaya hazırlanıyor

Esad Tel Aviv’i vurmaya hazırlanıyor

Esad Tel Aviv’i vurmaya hazırlanıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2451 Beğen : 0

Gazete, Suriye ordusunun karadan karaya gelişmiş bu füzeleri İsrail’in tekrardan ülkeye bir hava harekatı yapması durumunda kullanacağını duyurdu.

Sunday Times haberin kaynağı hakkında detaylı bir açıklama yapmamasına rağmen, bilginin Suriye’yi uydular ile yedi gün 24 saat gözetleyen batılı istihbarat kaynaklarından geldiğini söylemekten kaçınmadı.

Geçtiğimiz beş ay içinde İsrail, üç defa Suriye’ye hava saldırısı düzenleyerek Esad kuvvetlerinin elinde bulunan ve Lübnan’daki Hizbullah milislerine gönderilmek istenen silahları bombalayarak yok etti.

İsrail Ordusu yaptığı iddia edilen bu saldırıları hiç bir zaman teyit etmedi.

Öte yandan uluslararası basında son günlerde çıkan birçok haberde Suriye’nin İsrail’e karşı yapacağı bir misillemenin şimdiye kadar hiç olmadığı kadar sert bir askeri müdahale ile sonuçlanacağı ima ediliyor.

Los Angeles Times haber sitesi, iki ülke arasındaki gerilimin 1973 Yom Kipur Savaşı öncesi kadar yüksek olduğunu iddia etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler