Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Esenyurt'ta yangın faciası: 14 ölü

Esenyurt'ta yangın faciası: 14 ölü

Esenyurt'ta yangın faciası: 14 ölü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2591 Beğen : 0

İstanbul Esenyurt'ta inşaat işçilerinin kaldığı bir çadırda yangın çıktı. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, çıkan yangın sonucu 14 inşaat işçisi hayatını kaybetti.

Güzelyurt Mahallesi 6. cadde üzerindeki bir inşaat şantiyesinde işçilerin yatakhane olarak kullandığı çadırlarda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans gönderildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen yangında inşaatta çalışan 14 işçinin yatakhane olarak kullanılan 3 çadırda yanarak ve dumandan etkilenerek hayatlarını kaybettiği belirlendi.

Olay yerinde Cumhuriyet savcısı, itfaiye ve polis ekiplerinin incelemesi sürüyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Olayla ilgili açıklama İstanbul Valiliği'nden geldi:
''Esenyurt İlçesi Güzelyurt Mahallesi 12. Cadde üzerinde bir alışveriş merkezinin inşaatına ait işçilerin kaldığı şantiye çadırlarından 3'ünde saat 21.10 sularında meydana gelen yangın neticesinde 11 işçimiz hayatını kaybetmiştir. Olayda yaralanan olmamıştır.

Olay yeri incelemesi, savcılık makamı nezaretinde Emniyet ve İtfaiye tarafından yürütülmekte olup, yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme devam etmektedir.''

'200 İŞÇİ KALIYOR'

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da, yangının çıktığı şantiyede 200 işçinin kaldığı bilgisini verirken, yangının çadırların mutfak bölümünde çıktığını söyledi.

ELEKTRİK KONTAĞI MI?

Olay yerinde cumhuriyet savcısı, itfaiye ve polis ekipleri inceleme yaparken, yangının elektirik kontağından çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. İşçilerin ağırlıklı olarak çalışmak için şehir dışından geldikleri ve şantiyenin bir süpermarket inşaatına ait olduğu gelen bilgiler arasında.

BAKANLIK MÜFETTİŞ GÖNDERDİ

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yangınla ilgili ''hem sosyal güvenlik ve rehberlik bakımından hem de iş teftişi bakımından'' inceleme başlattı. Konuyla ilgili görevlendirilen müfettişler olay yerine gönderildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler