Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem 'Gebelik testi yaptıran kadınlar fişleniyor'

'Gebelik testi yaptıran kadınlar fişleniyor'

'Gebelik testi yaptıran kadınlar fişleniyor'
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2343 Beğen : 0

"Sağlık Bakanlığı, laboratuvarlardan, gebelik testi yaptıran kadınların bilgilerini istiyor." Bu iddiayı ortaya atan, kadın hakları aktivisti avukat Hülya Gülbahar.

Hürriyet gazetesinden Ayşe Arman'ın Hülya Gülbahar'ın ağzından köşesine taşıdığı iddia şöyle: "Bakanlık tüm tıbbi laboratuvarlara gönderdiği genelgede, hamilelik testi yaptıranların sonuçlarının ve iletişim bilgilerinin gönderilmesini istedi. Bu bilgilerin aile hekimlerine gönderilmesi ve hamilelik sürecinin takibi ile normal doğum yolunun kullanılması talep edecekmiş. Özel hayata korkunç bir müdahale. İster misiniz şimdi de hamile kalıp da doğurmayan kadına para cezası gündeme gelsin. 'Doktorları şiddetten koruyacağız' bahenesiyle hasta-doktor görüşmelerinin kayıt altına alınması girişimleri vardı. Geçen hafta çıkan bir torba yasanın içine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın herkesin tüm banka hesabı ve kredi kartı bilgilerini elektronik ortamda alabilmesi hakkı getirildi. Özel yaşam diye bir şey kalmıyor"



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler