Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Genç Sultanlar Avrupa Şampiyonu

Genç Sultanlar Avrupa Şampiyonu

Genç Sultanlar Avrupa Şampiyonu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2147 Beğen : 0

Genç Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası final maçında Sırbistan'ı 3-0 yenen Türkiye, Avrupa şampiyonu oldu.

Karşılaşmaya yüzlerine sürdükleri kırmızı-beyaz boya ve terörü protesto etmek için yakalarına taktıkları siyah kurdelelerle başlayan Türkiye Genç Kız Voleybol Milli Takımı, salonu dolduran taraftarın da büyük desteğiyle ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Daha sonra oyunda dengeyi kuran Sırbistan, skoru 12-12'de eşitlese de ikinci teknik molaya da 16-13 önde giren genç milliler, ilk seti 25-21 önde tamamladı.

İyi servis ve bloklarla 2. sete iyi başlayan Sırbistan, skoru 5-2'ye getirerek, Türkiye'ye mola aldırırken, ilk teknik molaya da 8-3 önde girmeyi başardı. Türkiye, farkı korumaya çalışan Sırbistan'a karşı iyi servis ve etkili bloklarla cevap verse de 2. teknik molaya da rakibin üstünlüğüyle girildi: 16-11. Daha sonra oyunda dengeyi kuran milliler, skoru 17-16'ya getirerek, rakibini molaya zorladı. Mola dönüşü aldığı sayıyla eşitliği sağlayan Türkiye, büyük çekişmeye sahne olan seti 25-22 kazanmasını bildi.

İlk 2 sette aldığı sonuçlar ve seyircinin büyük desteğiyle 3. sete iyi başlayan Genç Kızlar Milli Takımı, 3-0'da rakibini mola almak durumunda bıraktı ve ilk teknik molaya da 8-5 önde girdi. Moral motivasyonunu kaybetmeyen genç milliler, iyi manşetle birlikte file önünü de etkin kullanmayı sürdürdü ve rakibine skor 15-9'ken mola aldırdı ve ikinci teknik molaya da 16-9 önde girdi. Karşılaşmanın son bölümünde direncini kaybeden Sırbistan karşısında rahat bir oyun ortaya koyan ''Filenin Genç Sultanları'' seti 25-18, maçı da 3-0 kazanarak, gençlerde ilk kez Avrupa şampiyonu oldu.

Karşılaşma sonrası düzenlenen törenle sporculara ödülleri verilirken, Başbakan Erdoğan'ın maçın bitiminde Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık'ı arayarak tebrik ettiği öğrenildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler