Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Görgü tanıkları: İki uçak vardı!

Görgü tanıkları: İki uçak vardı!

Görgü tanıkları: İki uçak vardı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2100 Beğen : 0

Yurt gazetesinden Ömer Ödemiş'in haberine göre, Suriye'nin hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Türkiye’ye ait savaş uçağıyla ilgili pek çok soru hala cevabını hala yanıt bekliyor. Türk Hava Kuvvetleri’ne ait RF-4E modeli savaş uçağının Suriye sınırlarının içine neden bu kadar girdiği, amacının ne olduğu ve herhangi bir uyarı yapılmadan neden vurulduğu sorularına yanıt aranırken, jetin düşürülmesi olayını izleyen görgü tanıkları ilginç iddialarda bulundular.

“Çok alçaktan uçuyordu”
Suriye’nin El Basset kasabasının bir kilometre açıklarında yaşanan olayı anlatan görgü tanıkları uçağın çok alçaktan uçtuğunu, Kalaşnikof tüfekle bile vurulabileceğini, bu nedenle de El Basset Dağları’nda konuşlandırılmış 7 kilometre menzilli uçak savar bataryalarının kullanılmadığını, sahilde bulunan ve menzilleri 1 kilometre olan normal uçak savarlarla vurulduğunu söylediler.

“Paraşütle atlayan olmadı”
Görgü tanıkları ayrıca çok yakınlarından geçen uçağın haki-yeşil renkli olduğunu ve üzerinde hiçbir ülkeye ait bayrak görmediklerini, çok sonra Türkiye’ye ait bir savaş uçağı olduğunu öğrendiklerini söylüyorlar. Bir diğer önemli açıklamaları ise, Uçak düşmeden önce, paraşütle atlayan hiç kimseyi görmediklerini, eğer atlama ya da paraşüt olsa idi bunu mutlaka göreceklerini ifade ediyorlar.
Türk uçağının deniz yüzeyinin hemen üstünden bu kadar yakın bir bölgede hangi amaçla bulunduğu, kim tarafından neden görevlendirildiği sorusu hala yanıt bekliyor.

"Bir uçak kıbrıs yönüne gitti"
Bir başka görgü tanığı ise, gelen uçakların iki adet olduğunu, Suriye topraklarından ateş açılmasının hemen ardından diğer uçağın, bölgeden hızla ayrılarak, Kıbrıs- İsrail yönüne doğru kaçtığını ve kaybolduğunu söylüyor.
El Basset de yaşayan görgü tanıkları aynı gün saat 17.30 sularında iki ayrı savaş uçağının yine görüldüğünü, ancak bu kez yüksekten uçtuklarını, bu uçaklara da savunma bataryalarından ateş açıldığını ama isabet almadan bölgeden uzaklaştıklarını belirtiyorlar.

“İlk kez yabancı uçak gördük"
Bölgede yaşayan halk ilk kez böylesi bir şey ile karşılaştıklarını, El Basset kasabasının yabancı uçakların rutin bir uçuş güzergâhı üzerinde olmadığı, ilk kez Türk uçaklarını gördüklerini ve neden burada olduklarına bir anlam veremediklerine dikkat çekerek, Erdoğan’ın bu konuda açıklama yapmasını tüm Suriye halkının beklediğini söylediler.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler