Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Grup Yorum üyesine gözaltında işkence

Grup Yorum üyesine gözaltında işkence

Grup Yorum üyesine gözaltında işkence
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2948 Beğen : 0

Grup Yorum üyesi Selma Altın’ın gözaltında sağ kulak zarı patlatıldı! Altın’ın avukatı Taylan Tanay, iki gündür gözaltında tutulan Altın’ın Grup Yorum üyesi olduğu için özellikle kulağına saldırıldığını ve bir kulağının artık duymadığını açıkladı.


İbrahim Çuhadar’ın cenazesini almak isterken polis şiddetine maruz kalarak 26 kişiyle gözaltına alınan Grup Yorum üyesi Selma Altın’ın gözaltında sağ kulak zarı yırtıldı. İki gündür gözaltında tutulan 27 kişinin yoğun işkence gördüğü ve sağlıklarından endişe edildiği belirtiliyor.

TANAY: “GRUP YORUM ÜYESİ OLDUĞU İÇİN KULAĞINA ÖZEL SALDIRILDI”

Görüşünü aldığımız Avukat Taylan Tanay, gözaltında tutulan 27 kişi arasında Grup Yorum üyesi Selma Altın ve Dilan Balcı’nın bulunduğunu, gözaltına alınırken yoğun bir polis saldırısına maruz kaldıklarını açıkladı. Grup Yorum üyesi Selma Altın’ın sağ kulak zarının yırtıldığını doğrulayan Tanay, “Emniyete götürülürken arabada Selma Altın’ın Grup Yorum üyesi olduğunu bilen kolluk ekipleri kulak zarını patlatmaya çalışmış, amaçlarına da ulaşmış görünüyorlar. Selma Altın’ın kulağına yönelik özel bir saldırı yapılmış, bir kulağı duymuyor” dedi. Tanay, yarın sabah savcılığa başvuracaklarını söyledi.

“SABAHA KADAR İŞKENCE GÖRDÜLER, ISSIZ ALANDA TEHDİT ETTİLER”

Tanay, yaşananları şöyle anlattı: “Dün cenaze alımı sırasında polis terörüyle karşı karşıya kaldık, her türlü engellemeyi, işkenceyi reva gördüler. İnsanların cenazelerine tahammül edemediler. Gözaltına alınanlara sabah 5’e kadar işkence devam etti. Yoğun işkenceye tabi tutuldular. Gözaltılardan bazılarını gözaltı girişi kaydı için Adli Tıp’a götürürken ıssız alana çekip ölümle tehdit ettiler. Sürekli darba maruz kaldıkları anlaşılıyor. Bugün yaptığımız avukat görüşlerinde de sağlık durumlarını müşahade ettik. Açıktan kolluk kuvveti terörü yaşanıyor.”

GRUP YORUM: “BUNUN ADI İŞKENCEDİR”

Grup Yorum Selma Altın’ın sağ kulak zarının yırtıldığı işkence saldırıları üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, “Grubumuz elemanı Selma Altın, gözaltına alındığı İstanbul Adli Tıp Önü’nden şu saate kadar işkence altında tutulmaktadır. Sabah 03.00’a kadar elleri arkadan kelepçeli bir şekilde 27 devrimci, çevik kuvvet otobüsünün klimaları sıcağa ayarlanarak açılmış, üzerleri gazlı bir şekilde sürekli darp edilerek tam 14 saat çevik kuvvet otobüsü içinde bekletilmişlerdir. Bunun adı işkencedir” denildi.

“GRUP YORUM SUSTURULAMAZ”

Gözaltında tutulanlar ile görüşemediklerini ve ihtiyaçlarına ilişkin ailelerinin de bağ kuramadığını açıklayan Grup Yorum, “Arkadaşlarımızın sağlık durumundan endişe ediyoruz. Bütün bunların sorumlusu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün işkenceci polisleridir. Halk çocuklarını ve devrimcileri katletmenize asla izin vermeyeceğiz! Grup Yorum susturulamaz” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler