Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Güneydoğu'yu yakacak

Güneydoğu'yu yakacak

Güneydoğu'yu yakacak
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2219 Beğen : 0

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi’ne tanıtılan ve toplumsal eylemlerde “cop, tazyikli su ve biber gazı” yerine “Sessiz Bekçi - Silent Guardian” adlı “Elektronik Kitle Durdurma ve Süpürme” sisteminin öncelikli olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerde kullanılmasının hedeflendiği öğrenildi.

“Sessiz Bekçi - Silent Guardian” adlı “Elektronik Kitle Durdurma ve Süpürme” sistemi, ABD’li Raytheon firması tarafından Cumhuriyet’e de tanıtıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 1.5 yıldır takip ettiği sistem, hedefe kilitlendiğinde yaydığı milidalga ile yüksek oranda acı ve yanma hissi uyandırıyor. Hissedilen acı yüksek ısıdaki saç kurutma makinesinin deriye sıfır temasının iki katına eşit. Cihazın insan bedeni üzerinde yan etkide bulunmadığı savunuluyor. “Sessiz Bekçi” adlı silah 95 GHz’de milidalga yayarak kitlelerin durdurulması, yönlendirilmesi ve süpürülmesini sağlıyor.

Ortadoğu ülkeleri de geldi

“Öldürücü olmayan silahlar” sınıfında yer alan cihaz, dün de adı açıklanmayan Ortadoğu ülkelerine İstanbul’da tanıtıldı. Sistem, deri altındaki su kabarcıklarında kaynama yaparak yanma hissi oluşturuyor. Raytheon firması yetkilileri, sistemin 18 yıllık araştırmaların ürünü olduğunu ve 12 bin kez denendiğini kaydetti.

Sistem 50 metre içinde, arabadaki veya engel gerisindeki hedeflere dahi ulaşabiliyor. Sistem, gece ve gündüz görüş yeteneğine sahip. Monitöre düşen görüntüden bir joistik yardımıyla kullanılan cihazın, etkili mesafesi 7 - 50 metre arasında değişiyor. Silah sistemi “Toplumsal olayların bastırılmasında ve terör olaylarında, limanların güvenliğinde, deniz korsanlarının faaliyetlerinin engellenmesinde, çatışan grupların ayrılmasında, sınır güvenliğinde, nükleer, petrol ve arıtma gibi kritik tesislerin güvenliğinde”kullanılıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler