Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Hasip Kaplan bakanı çileden çıkarttı

Hasip Kaplan bakanı çileden çıkarttı

Hasip Kaplan bakanı çileden çıkarttı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2270 Beğen : 0

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen ''Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'' sırasında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile BDP'li Hasip Kaplan fena kapıştı.

Hasip Kaplan,
-"Katliamı kim yaptı Sayın Bakan!" diye bağırınca Bakan Yılmaz'dan;
-"PKK yaptı katliamı" karşılığını aldı.

FÜZE KALKANI TARTIŞMASI

Bir milletvekilinin, ''Malatya Kürecik'te konuşlandırılan sistemin ne olduğunu hala bilmiyoruz. Nedir?'' sorusu üzerine Yılmaz, ''Biz ne dersek diyelim bize değil de bir gazetenin haberine inanılıyor. Bu bir NATO kapasitesidir. Akıllı savunma sistemindeki herkes kendi imkanlarını birleştirecek ve bundan NATO faydalanacak. Dünyada artık bir global savunma var. Bundan ülkemizin bir sıkıntısı yoktur. NATO imkanları için kullanılacaktır bu sistem. Bu füze savunma sistemine Rusya dahi dahil olmak istemektedir'' diye konuştu.

Milletvekillerinin, Uludere olayına ilişkin sorularını da yanıtlayan Yılmaz, olayla ilgili soruşturmayı yürüten savcılığın gizlilik kararına riayet ettiklerini söyledi. Yılmaz, ''Herkes bir şey söyler ama biz Türk yargısına güveniyoruz. Sizin de Türk yargısına güvenmeniz gerekmez mi? Biz diğer arkadaşlarımızın da gizlilik kararına riayet etmesini bekleriz'' dedi.

BAKAN YILMAZ'DAN KAPLAN'A ÇOK SERT SÖZLER

Olayın Irak sınırları içerisinde olduğunu anımsatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

''TSK'nın yurtdışı operasyonuna ilişkin Meclis bir yetki vermiştir. En son yetki kanununu çıkarırsanız burada da hiçbir şey olmadığı çok net olarak görülür. Biz diyoruz ki 'istihbarat milli kaynaklardan' ama biz dışarıdayken bir gazetenin haberine, bizim bakanlığın açıklamasına veya Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasından daha çok itibar edilmekte, bu da bizim eksikliğimiz değil diye düşünüyoruz. Sadece bir görüntü istihbaratın kendisi değildir. Her yerden bilgiyi savcılık istiyor.''

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan'ın sürekli olarak itiraz etmesi üzerine Bakan Yılmaz, ''Hasip Kaplan bilsek ki itirazlarınız insani kaygılardan dolayı, Allah için biz sizin yanınızda oluruz. Burada bir insani kaygı yok. Hep bir ölü severlik, tabut peşinde koşma vardır'' sözleriyle tepkisini dile getirdi.

KAPLAN: KATLİAMI KİM YAPTI?

Kaplan, bu sözler üzerine Bakan Yılmaz'a, ''Katliamı kim yaptı Sayın Bakan?'' bağırdı.

Tekrar söz alan Yılmaz, şöyle devam etti:

''Biz yapılanın doğru olduğunu söylemiyoruz. Savcılık incelemesinin bitmesinin beklenmesini söylüyoruz. Daha önce PKK'nın içerisinde bulunmuş ve ayrılmış Almanya'da yaşayan biri, 'biz her sabah kalktığımızda karşımıza 15-20 kişiyi dizerdik ve bunları öldürürdük. Öldürürken de terör örgütü liderinin ismini bağırırdık' diyor. İnsana biraz saygısı olan bunu sorar.

Daha önceden bu toprakların yetiştirdiği bir Muş milletvekili vardı Nuri Yaman kardeşimiz... Haziran'da vefat etti. Cenazesi hazırlandı hemen üzerine örgüt bayrağını koymak istediler ve kızı bunu reddetti. Sizin cenaze istismarına, ölülerin istismarına izin vermedi. Sizin insanla ilgili kaygınız olmaz. İstismarla ilgili kaygınız olur.''

Kaplan'ın, ''Katliamı kim yaptı?'' sorusunu yinelemesi üzerine Yılmaz, ''Katliamı PKK yaptı. Hala da devam ediyor'' yanıtını verdi.

Bunun üzerine yerinde ayağa kalkan Kaplan ise diğer partilerin sıralarına dönerek, ''Meclis'in vicdanı yok mu biraz'' şeklinde bağırdı.

2.20120523093444.jpg

İÇKALE'DEKİ KEMİKLERİ DE İSTİSMAR ETTİN

Bakan Yılmaz, Kaplan'ın Diyarbakır'ın İçkale mevkinde bulunan kemikleri de istismar ettiğini ifade ederek, ''Senin bir özür dilemen gerekmez mi İçkale'de ne oldu?'' sorusunu yöneltti.

ABD kuvvetlerinin çekilmesine rağmen Kuzey Irak'a ilişkin anlık istihbarat paylaşımının sürdüğünü belirten İsmet Yılmaz, ''Grup, Irak topraklarında iken harekat icra edilmiş. Bu süreçte ilgili makamlara grubun kaçakçı olduğuna dair herhangi bir bilgi ulaşmamıştır'' dedi.

Yılmaz'ın konuşmasının ardından söz alan Kaplan, ''Bu Meclis'in vicdanı pas tutarsa insanlık suçu karşısında susarsa ve hiçbir şey olmamış gibi susarsa, bomba emrini verenleri çıkaramazsa tarihinin en affedilmez hatasını yapmış olur'' ifadesini kullandı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler