Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Hüküm Giyen Generaller Er Olacak

Hüküm Giyen Generaller Er Olacak

Hüküm Giyen Generaller Er Olacak
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2668 Beğen : 0

Balyoz davasında dün verilen ağır hapis cezalarının ardından gözler Yargıtay aşamasına çevrildi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının Yargıtay tarafından onanması halinde hapis cezası alan emekli ve muvazzaf Tsk personeli er statüsüne düşecek.

Emekli generallerin rütbeleri sökülecek, madalya ve nişanları geri alınacak. Muvazzaf askerlere er iaşesi verilecek. Maaş ödenmeyecek. 20 yıl hapis cezası verilen emekli orgeneraller İbrahim Fırtına ile Çetin Doğan , Ergin Saygun , Şükrü Sarıışık ve emekli oramiral Özden Örnek 'in madalya ve nişanları Tsk 'ya iade edilecek.

Generallerin rütbeleri sökülecek, er statüsüyle emekli olmuş sayılacak. Ancak Emekli Sandığı tarafından ödenen maaşlarında bir değişiklik olmayacak. Hapis cezası alan general silahlarını da iade edecek. Tamamen sivil vatandaş sayılacak olan emekli generaller ve aileleri Tsk 'nın sağladığı lojman, orduevi gibi tüm sosyal haklarını da kaybedecek. Kararın kesinleşmesi ve infaz aşamasına geçilmesi halinde, YAŞ üyesi Org. Bilgin Balanlı 'nın ailesine yalnızca yakacak, giyecek ve yiyecek yardımı yapılacak. Balanlı'nın da rütbeleri sökülecek.

Emekli Korgeneral Engin Alan , MHP'den İstanbul milletvekili adayı olmuş ancak seçim ler yapılmadan tutuklanmıştı. 12 Haziran 2011 seçim lerinde MHP İstanbul Milletvekili seçilen Alan, Tbmm 'de yemin edememişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler