Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İlk duyduğum zaman hakikaten irkildim!

İlk duyduğum zaman hakikaten irkildim!

İlk duyduğum zaman hakikaten irkildim!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2070 Beğen : 0

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamayla ilgili sözleri konusunda, ''Yüzde 99 sabotajdır' diyor ve kendisine bu bilgiyi asker kişilerin, özellikle üst düzey askerlerin yani komutanların verdiğini söylüyor. Haber bu şekliyle tamamen doğruysa o zaman bizim bütün projektörleri Sayın Kılıçdaroğlu'na çevirip, 'size bu haberi kim verdi? Ellerindeki belgeler, bilgiler veya dokümanlar nelerdir?' dememiz lazım'' dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın başlayacağı ve 5 gün sürecek Azerbaycan, Ukrayna ve Bosna Hersek'e yapacağı temaslar hakkında bilgi verdiğini kaydeden Bülent Arınç, toplantıda ayrıca iç ve dış gelişmeler, terörle mücadele ve Afyonkarahisar'da bir mühimmat deposunda meydana gelen patlamayla ilgili gelişmeleri değerlendirdiklerini bildirdi. Hükümet Sözcüsü Arınç, şunları kaydetti:

''Afyonkarahisar'da meydana gelen olayla ilgili olarak askeri yargı soruşturma yapmaktadır. Hem Anayasamızın 145. Maddesi, hem de buna paralel olarak kendi kanunlarında yapılan düzenlemelerle takdir edersiniz ki Afyonkarahisar'da vuku bulan acı olay bir mühimmat deposunda askerlerin bulunduğu ve askeri bir görevin yerine getirilmesi sırasında meydana gelmiş bir olaydır. Olayın sorumlusu veya sorumluları varsa askeri savcılık tarafından yapılan soruşturmayla bir sonuca ulaşacağımızı hepimiz biliyoruz. Şu anda da aldığımız bilgiler bir adli soruşturmanın büyük bir ciddiyetle yapıldığıdır. Bir ihmal, hatta bir kötüye kullanma, görev aşımı veya akla gelebilecek her türlü ihtimalin titizlikle değerlendirileceğini ve sonucun da kamuoyuna en kısa zamanda sunulacağını Bakanlar Kurulu'nda görüşmüş bulunuyoruz.

Olayda hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti ile ilgili GATA'da yürütülen çalışmaların sonuna yaklaşıldığı konusunda bilgi verildi. Şu ana kadar 20'ye yakın şehidimizin kimlik tespitleri tamamlanmış durumda. Sanıyorum ki bir iki gün içerisinde de diğer tespitlerimiz yapılmış olacak. Dolayısıyla ailelerine verilmesi şehitlerimizin defnedilmesi birkaç gün içerisinde mümkün olabilecektir diye düşünüyoruz.''

-''Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını ben de ilk duyduğum zaman hakikaten irkildim''-

Arınç, ''Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını ben de ilk duyduğum zaman hakikaten irkildim, bu doğru olabilir mi diye. Güneş Gazetesi'nin bir muhabiri kendisiyle farklı konularda röportaj yapmış, sonradan da Afyonkarahisar konusunu kendisine sorduğunu ama flaş bir haber aldığını ifade etmiş. Şüphesiz yazarın, muhabirin söyledikleri doğrudur. Aksini iddia etmek o konuşmayı yapan kişiye aittir. Sayın Kılıçdaroğlu, 'hayır ben öyle bir şey söylemedim' diyorsa bunu çok açık bir şekilde ifade etmelidir. Çünkü iddia çok önemli. 'Yüzde 99 sabotajdır' diyor ve kendisine bu bilgiyi asker kişilerin, özellikle üst düzey askerlerin yani komutanların verdiğini söylüyor. Haber bu şekliyle tamamen doğruysa o zaman bizim bütün projektörleri Sayın Kılıçdaroğlu'na çevirip, 'size bu haberi kim verdi? Ellerindeki belgeler, bilgiler veya dokümanlar nelerdir?' dememiz lazım.

Bir toplantıdan çıkarken bu Sayın Kılıçdaroğlu'na sorulmuş. Önce cevap vermemiş Sayın Kılıçdaroğlu. Belli ki iddiasının ağırlığı altında ezilmiş. Sonra gazeteciler ısrar edilmiş. 'Bu tartışmalı bir konu'' demiş bildiğim kadarıyla. Tartışmalı konu, gazetelerde ve halk arasında konuşulan bir konuysa bu farklı bir şey ama üst bir komutanın açıkça kendisine bu bilgiyi verdiğini söyleyen bir anamuhalefet partisi lideri veya genel başkanı için yapılacak tek bir şey var sözünün arkasında durmak ve bu konuda kendisine bilgi veren kişiyi ya da kişileri açıkça ifade etmek. Yok hayır gazeteci veya muhabir yanlış anladıysa ya da maksatlı yazdıysa yine Sayın Kılıçdaroğlu'nun çıkıp kamuoyu önünde 'ben böyle bir şey söylemedim' demesi gerekir. Sayın Kılıçdaoğlu'ndan beklediğimiz, ya bu sözünün arkasında durmalıdır, ya da olabilir ki gazeteci bir maksatla bu haberi, böyle bir şeyi vermiştir. Ona da ''hayır ben böyle bir şey konuşmadım' diyebilmelidir. Ama topu taca atarcasına, 'bu tartışmalı bir konu' demesinin altında ben sanıyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu boş bulunarak söylediği bir sözün kendisine döndüğünü görmüş ve endişe etmiştir.''

Kemal Kılıçdaroğlu'nu açıklama yapmaya davet eden Bülent Arınç, bu konunun taca atılacak bir konu olmadığını da söyledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler