Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İran'dan beklenmedik nükleer çıkışı!

İran'dan beklenmedik nükleer çıkışı!

İran'dan beklenmedik nükleer çıkışı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2157 Beğen : 0

Mihmanperest, bugün düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında, ülkesinin nükleer silahlara dair görüş ve politikalarını açıkladı.

"İran İslam Cumhuriyeti, kitle imha silahlarının kullanımına karşı olduğunu defalarca ilan etmiştir" diyen Mihmanperest, Ortadoğu'nun nükleer silahlardan arındırılmasını isteyen ilk ülke olduklarını söyledi.

"Taahhütlere uymalılar"

Mihmanperest, "Nükleer silahlara sahip ülkeler, yasaları ihlal ediyor. Bir an önce, nükleer silahlardan arınmaya dair taahhütlerine uymalılar" diye konuştu.

Dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in, "Nükleer silahların üretilmesi, bulundurulması ve kullanılması haramdır" şeklindeki fetvasının kendileri için bağlayıcılığına dikkati çeken Mihmanperest, "Bu fetva bizim için en yüce talimattır" dedi.

Mihmanperest, nükleer enerji çalışmalarının bu fetva temelinde yürütüldüğünü ifade etti.

Bazı ülkelerin, dini içerikli olduğundan fetvanın devlet için resmi bir bağlayıcılığı olamayacağı yönündeki görüşlerini değerlendiren Mihmanperest, "İran İslam Cumhuriyeti, bu önemli fetvanın uluslararası bir belge olarak kaydedilmesi için BM'ye başvurmaya hazır" ifadesini kullandı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler