Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İşeyen Stalin heykelleri yıkıldı

İşeyen Stalin heykelleri yıkıldı

İşeyen Stalin heykelleri yıkıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 3426 Beğen : 0

Heykelleri diken Bratsvo (Kardeşlik) adlı milliyetçi partinin lideri Vitaliy Çornıy, "Brüksel’deki idrar yapan çocuk heykeli, Avrupa’nın simgesi. Biz Stalin’in de buna uygun olduğunu düşündük. Ukraynalıların Stalin’e bakışını, 9 Mayıs Zafer Bayramı öncesi ironik olarak yansıtmaya çalıştık" dedi. Odessa’daki heykelin açılışı sırasında partiden yapılan açıklamada, "Stalin’in bu heykeli, kendini bilmez kişilerin gelip geçerken işedikleri duvarlarla çok iyi uyum sağladı" denildi.

UKRAYNA 9 MAYIS KUTLAMALARINA HAZIRLANIYOR
Lvov’daki heykel de yaklaşık 100 kişilik bir grup tarafından dikilirken, kısa süre sonra başka bir grup bunu yerle bir etti. Güvenlik güçleri de izinsiz eylemlere müdahale etti.
Ukrayna, tüm eski Sovyet ülkeleri gibi, Sovyetler Birliği’nin Nazi ordularına karşı nihai zaferini ilan ettiği 9 Mayıs Zafer Bayramı’nı kutlamaya hazırlanıyor. Ukrayna’da da halkın ciddi bir kesimi, o dönemin önderi ve Kızıl Ordu’nun komutanı Stalin’in Hitler’e karşı kazanılan zaferin mimarı olduğu görüşünde.

Ukrayna’nın Zaporoje kentinde Komünist Partililer tarafından dikilen Stalin heykeli kimliği belirsiz kişiler tarafından yıkılmış, ancak kısa süre önce yeniden dikilmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler