Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem IŞİD'in ilerleyişinde son durum-HARİTA

IŞİD'in ilerleyişinde son durum-HARİTA

IŞİD'in ilerleyişinde son durum-HARİTA
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 3302 Beğen : 0

Irak Şam İslam Devleti örgütünün Irak'ın büyük bir bölümünü almak için başlattığı işgaller devam ediyor. Örgüt, ülkenin en büyük ikinci kenti Musul'u aldıktan sonra şimdi de Bağdat'ı almak için ilerliyor. Bu arada örgütün Irak'taki nihai hedeflerini daha önce haritalarla duyurduğu belirtiliyor

Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'nin Musul'u işgal ederek dünya gündemine gelmesinden sonra tüm gözler bu örgüte çevrildi. Örgüt, Irak'ın en büyük ikinci kentini işgal etti. Sırada en büyük kent olan Bağdat var.

İki gün önce Sünni Arapların yoğunluklu olarak yaşadığı Musul'u hiçbir direnişle karşılaşmadan işgal eden IŞİD, daha sonra da Saddam Hüseyin'in memleketi olan Tikrit'i aldı. Örgüt Bağdat'a doğru ilerlemeye devam ediyor. Örgütten yapılan son açıklamalara göre nihai hedef Bağdat ve Kerbala...

Bu arada örgütün Kerkük'e doğru da ilerleyişini sürdürdüğünü haber alan Irak merkezi yönetimi ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, burada alarm durumuna geçti. Merkezi yönetime bağlı askeri birliklerin kentte terk ettiği bölgelere Peşmergelerin yerleştiği gelen bilgiler arasında. Peşmergelerin, Musul ve Erbil arasında, Musul ve Kerkük arasındaki bazı noktalarda IŞİD birlikleriyle çatışmalara girdiği ve çok sayıda kayıp verdiği öğrenildi. Peşmergelerin kayıp verdiği Kürt yönetimi tarafından da doğrulandı.

Örgütün şu ana kadar ele geçirdiği Suriye-Irak topraklarındaki bölgeler şöyle:

Örgütün açıklamalarına göre haritanın alacağı nihai şekil şöyle olacak:

Bu arada örgütün bundan üç ay önce internet ortamında paylaştığı haritalarda, nihai hedefini açıkladığı belirtiliyor. Paylaşılan haritalarda Suriye ve Irak'ın büyük bir kesimi yer alıyor.

IRAK'TAKİ KENTLER

IŞİD'in Irak ve Şam'da ele geçirmeyi hedeflediği 16 bölge şöyle:
Kuzey Bölgesi,
Diyala Bölgesi
Bağdat Bölgesi
Kerkük Bölgesi
Selahaddin Bölgesi
Anbar Bölgesi
Ninova Bölgesi

SURİYE'DEKİ HEDEF

Suriye'de ele geçirmeyi planladığı bölgeler:

Haseke Bölgesi
Deyr Ezzor Bölgesi
Rakka Bölgesi
Al Bediya Bölgesi
Halep Bölgesi
İdlib Bölgesi
Hama Bölgesi
Şam Bölgesi
El Sehil Bölgesi



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler