Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İslamcı yazardan çarpıcı Ergenekon yorumu

İslamcı yazardan çarpıcı Ergenekon yorumu

İslamcı yazardan çarpıcı Ergenekon yorumu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 1930 Beğen : 0

Ergenekon davasında çıkan kararlar bir çok kesimin tepkisine neden oluyor.

Anti Kapitalist Müslümanlar grubunun önde gelen isimlerinde İslamcı yazar İhsan Eliaçık, Ergenekon kararları için şunları söyledi:

“Bir gazeteciye ömür boyu ceza vermenin vicdanen açıklanacak bir tarafı yoktur. Fiziki zarar vermemiş, kafasından bir şey geçirmiş, biriyle telefon görüşmesi yapmış, bunların hiç birisine ceza vermeye gerek yoktur. Şu ana kadar yattıklarına sayılıp serbest bırakılmaları gerekiyordu. Adaletli ve vicdanlı hüküm bana göre budur.”

“VİCDANLAR KANATMANIN ANLAMI YOK”

Ergenekon Davası’nı "siyasi bir dava" olarak değerlendiren Eliaçık, “Bizim Kayseri’de bir laf vardır: Keser döner sap döner bir gün olur hesap döner. Dolayısıyla insanları bu şekilde vicdanları kanatmanın bir anlamı yoktur. Siz barış süreci yapmak istiyorsunuz, Abdullah Öcalan’ı 3. aşamada nasıl serbest bırakırız, genel af çıkarırız, 30 bin kişinin ölümüne neden olan bu süreci düşünürken öbür taraftan İlker Paşa’ya ömür boyu hapis cezası veriyorsunuz. Bu ikisini bağdaştıramazsınız. Bu vicdanlara sığmaz. Böyle bir aşamada bu ceza fazla olmuştur” diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler