Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem İsrailli yerleşimciler Filistinlilere saldırdı

İsrailli yerleşimciler Filistinlilere saldırdı

İsrailli yerleşimciler Filistinlilere saldırdı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2220 Beğen : 0

Filistin yönetimi resmi haber ajansı Vefa'da yer alan haberde, saldırının dün gece düzenlendiği belirtildi. Aracı tahrip edilen Filistinlilerden Ziya Beydun, saldırının bölgedeki Filistinlilere gözdağı vermek ve Kudüs'ten ayrılmaya zorlamak için yapıldığını ileri sürdü.

Sokaktaki kamera kayıtlarının saldırının en açık kanıtı olduğunu belirten Beydun, İsrail makamlarına herhangi bir şikayet başvurusunda bulunmayacağını zira mahkemenin Filistinlilere karşı önyargılı davrandığını savundu.

Diğer Filistinliler de, saldırı nedeniyle, gereken önlemleri almayan ve benzer olaylar karşısında müdahalede bulunmayan İsrail güvenlik güçlerini suçlarken, 'sonucu önceden belli olduğu' gerekçesiyle, şikayette bulunmayı düşünmedikleri de kaydedildi.

Öte yandan Kudüs'teki Mescid-i Aksa Külliyesi'nin müdürü Dr. Nacih Bekirat'ın, 6 ay süreyle Mecsid-i Aksa'ya girişinin yasaklanmasını protesto eden bir gencin de görevli olduğu Mescid'i Aksa'ya girmesinin yasaklandığı bildirildi.

Tarık el-Haşmelu adlı Filistinli gencin, dün Bekirat'a destek amacıyla düzenlenen bir gösteriye katıldığı gerekçesiyle İsrail güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı ve 750 dolar para cezası ve 15 gün süreyle Mescid-i Aksa'ya giriş yasağı karşılığında salıverildiği belirtildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler