Gündem

İstanbul’u alın!

İstanbul’u alın!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2161 Beğen : 0

Kılıçdaroğlu, İstanbul’da partisinin ilçe belediye başkanları ve CHP ilçe yöneticileri ile bir araya geldi. Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmayı hedefleyen Kılıçdaroğlu’nun, “İstanbul’u mutlaka kazanmalıyız. Almak için ne gerekiyorsa yapmanızı istiyorum” mesajı verdiği öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’daki CHP’li 12 belediye başkanı ve 39 CHP ilçe yöneticisi ile bir araya geldi. Toplantılarda ilk olarak 13 Mayıs’ta yapılacak il kongresine dair değerlendirmeler gündeme geldi. CHP’li başkanlar ve yöneticiler CHP liderine, “Kongrede işaret ettiğiniz bir aday var mı?” diye sordu. Kılıçdaroğlu’nun bu soruya, “Sandıktan kim çıkarsa, ben onun elini kaldırırım” yanıtını verdiği bildirildi. Kılıçdaroğlu’na “Genel merkez Oğuz Kaan Salıcı’yı destekliyor deniliyor. Bu doğru mu?” şeklinde sorunun yöneltilmesi üzerine CHP lideri, “Bu görevi yapamayacağına inandığınız kişiye oy vermeyin. Özgür iradenizi kullanın. Birliğinizi beraberliğinizi bozmadan başkan seçin” karşılığını verdi. 39 ilçe başkanından birçoğunun mevcut başkan Oğuz Kaan Salıcı’yı desteklediğini ifade ettiği de öğrenildi.

Her gün bir kahvehane

Toplantıların ana gündemini ise, 2014 yerel seçimleri oluşturdu. Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarından çalışmalarını artırmalarını istediği ve “İstanbul’u almak için elinizden geleni ne gerekiyorsa yapmanızı istiyorum. Sokağa daha çok inmeniz ve daha çok kapıyı çalmanız gerekiyor. Çalışmalarınızın medyada yer almasını halka duyurulmasını mutlaka sağlamalısınız” dediği öğrenildi. Başkanlardan hergün mutlaka esnaf, kahvehane ziyareti yapmalarını isteyen CHP lideri, “Projelerinizi birebir halka anlatıp onların sorunlarına vakıf olun. Yaptığınız projeleri bana yollayın, ben kamuoyuyla projeleri paylaşabilirim” dediği kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun 39 ilçe belediyesi bulunan İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi ve en az 20-21 ilçe belediyesini kazanmayı hedeflediklerini söylediği de öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Tek hedefimiz seçimi kazanmak olmalı kimse başka bir şeye odaklanmasın. Güçlü belediyeler, zayıf olan belediyelerimizle dayanışma içinde olsun” dediği de ifade edildi.

Önyargı yok

Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarına, “Mevcut hiçbir belediye başkanına karşı genel merkezde önyargı yok. Bazı anlaşmazlıklar olabilir ama bu o ismin aday olmayacağı anlamına gelmez. Yerel seçimler öncesi eğilim yoklaması yaptırıp adayımızı öyle belirleyeceğiz. Hangi aday eğilim yoklamasında başarılı olursa o adayımızdır. Milletvekillerinin ilçe belediye başkanlıklarına aday olacağı iddiaları ise doğru değil. Hiçbir milletvekilinin yerel seçimlerde başkanlıklara aday olmaması yönünde ilke kararı aldık” dediği de öğrenildi.

TAZİYE ZİYARETİ

Kılıçdaroğlu, Bingöl’de şehit düşen Jandarma Komando Er Sinan Şen’in Kemerburgaz’daki evini ziyaret etti. Şehit babası Recai Şen’le görüşen Kılıçdaroğlu, “Cennet ülkemizde hepimiz barış içinde huzur içinde yaşayalım” dedi.

CHP’DEN “TUTUKLU VEKİLLER ÇAĞRISI”

‘Tutumunu bir an önce ortaya koy’

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, AK Parti’nin tutuklu milletvekilleriyle ilgili tutumunu bir an önce ortaya koymasını, işi sürüncemede bırakmaması istedi. “Eğer AKP bu konunun çözümün istemiyorsa, açık ve net olarak söylemelidir“ diyen Tarhan, “Anahtar partinin önüne uzlaşıyla gelen bir metin üzerinde veya üzerinde çalışılabilir bir metin üzerinde hala kaçamak dövüşmesini halka izah etmesi mümkün değil” şeklinde konuştu. CHP Grup Başkanvekili Muherrem İnce de, tutuklu ve milletvekili kelimelerinin yan yana gelmemesi gerektiğini vurgulayarak, tutuklu milletvekillerinin sorunu gözüyle bakılıyorsa, başta Çiçek olmak üzere bütün milletvekillerinin bu sorunu çözmek isteyeceğini söyledi. İnce, ancak AK Parti’nin, bu milletvekillerine “rehine gözüyle” bakıyorlarsa, işlerinin zor olduğunu, hangi gözle baktıklarının önemli olduğunu belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler