Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Kaza mı sabotaj mı?

Kaza mı sabotaj mı?

Kaza mı sabotaj mı?
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2292 Beğen : 0

Emekli Tümgeneral Haldun Solmaztürk: Akşam saati mühimmat elden geçirilmez. Bütün gün çalışmış insanların yorgunluğunu düşünün, bu yapılabilir birşey değil. 25 askerin birarada olması düşünülemez. El bombası yere düşmekle patlamaz. Kaza mı değil mi? PKK yapmadı diyemeyiz, 'aynı kazadır' diyemeyeceğimiz gibi"

Bakan Veysel Eroğlu'nun "patlama kaza" şeklindeki açıklamasını eleştiren Emekli Tuğgeneral Solmaztürk, "Kaza olma ihtimali kaza olmama ihtimaline göre çok düşük. Bu muhimmat düşmekle patlamaz. Kaza ise akıl almaz bir kaza" dedi.Solmaztürk şunları söyledi; Açıkça söylüyorum. Eğer 21:15'te bu patlama sayım sırasında olduysa bunun kabul edilebilir hiçbir tarafı yok. Hiçbir asker bunu kabul edemez. Savaşın ortasında değiliz ki, neden gece yapalım bunu. Şırnak'ta olsa çatışma varken olsa anlarım. Ama Afyon'dasınız. Gece görüş koşulları bu kadar sınırlı. Bunun hiçbir açıklaması yok.

Solmaztürk, cephaneliklerdeki mühimmatın savaş koşullarına göre çok dayanıklı kasalar içinde bulundurulduğunu, bu nedenle de kolay kolay patlama olamayacağını anlattı.

Bakan Veysel Eroğlu'nun "patlama kaza" şeklindeki açıklamasını da eleştiren emekli Tuğgeneral Solmaztürk, "Kaza olma ihtimali kaza olmama ihtimaline göre çok düşük. Bu muhimmat düşmekle patlamaz. Kaza ise akıl almaz bir kaza" dedi. Solmaztürk yaptığı açıklamada, askeri mühimmatın dayanıklı sandıklarda bulunduğunu, dış darbelere dayanıklı olduğunu bildirdi. Bir el bombasının yeri düşmesiyle patlamayacağını belirtti.

KULİSLERDE BU İDDİALAR DOLAŞIYOR

Patlamadaki soru işaretleri ise kafaları karıştırıyor.

1- Mühimmat sayımı neden akşam saatlerine bırakıldı. Bu durum normal mi?

2- El bombası bu derece kolay patlayacak bir mühimmat mı? Çünkü askeri personel el bombasını üzerinde dahi taşıyor?

3-Patlama sırasında 25 askerin bir arada olması normal mi?

4- El bombasının patlamasının diğer el bombalarına patlatacak bir etki yaratabilir mi?

İKİ FARKLI AÇIKLAMA

TSK: "PATLAMANIN SEBEBİ BİLİNMİYOR"


Genelkurmay Başkanlığı 25 askerin şehit olduğunu açıklarken patlamanın sebebiyle ilgili herhangi bir bilgi vermedi. Genelkurmay’ın açıklamasında, “05 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar’da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 askerî personel şehit olmuş, 4 askerî personel hafif şekilde yaralanmıştır” denildi.

EROĞLU: “PATLAMANIN SEBEBİ KAZA”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise olayın kesinlikle bir sabotaj veya terör saldırısı olmadığının altını çizerken patlamanın kaza nedeniyle gerçekleştiğini vurguladı.

Eroğlu acı olay sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “Tamamen bir kaza neticesi, muhtemelen bir el bombasının yere düşmesi neticesinde bir patlama. Burası bir cephanelik, zaman zaman olabiliyor böyle kazalar” dedi.

25 askerin şehit olduğu patlamanın kesin nedeni ise yapılacak incelemelerden sonra ortaya çıkacak



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler