Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Kertenkele'deki 'hırsız imam' şikayet rekoru kırdı!

Kertenkele'deki 'hırsız imam' şikayet rekoru kırdı!

Kertenkele'deki 'hırsız imam' şikayet rekoru kırdı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2399 Beğen : 0

Kertenkele adlı dizi daha ilk bölümüyle 'şikâyet rekoru' kırdı! 25 Ekim'de yayınlanan bölümde hırsız karakterinin cezaevinden kaçmak için imam kıyafetleri giyerek sahte cami imamı rolüne bürünmesi tepki topladı. RTÜK'e 1453 şikayet geldi.

Kadrosunda Timur Acar, Sera Tokdemir, Eda Özerkan, Dilşad Şimşek, Erdinç Gülener, Umut Oğuz, Sinan Çalışkanoğlu ve Şemsi İnkaya gibi isimlerin yer aldığı dizi Kertenkele'nin ilk bölümü 25 Ekim’de ATV ekranlarına geldi. Zekâsı ve sıra dışı yetenekleri nedeniyle bir türlü ele geçirilemeyen ‘Kertenkele’ isimli karakterle, takıntılı bir şekilde onu yakalamaya çalışan Ünsal isimli bir komiserin maceralarının anlatıldığı dizinin ilk bölümü ise RTÜK şikayet telefonlarını kilitledi. Milliyet 'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, cezaevinden kaçarken imam kılığına giren Kertenkele’nin, hiçbir dini bilgisi olmamasına rağmen kendini bir anda küçük bir mahallede imam olarak bulmasıyla dalga geçilen bölüme şikayet yağdı.
27 Ekim’de RTÜK’e yapılan bin 650 şikayetin bin 453’ü (yüzde 88) sadece Kertenkele dizisi için yapıldı. RTÜK’ün yaptığı şikâyet istatistiklerinde Kertenkele dizisini A9 TV’de da yayınlanan “Adnan Oktar’la Sohbetler” ve Kanal D’de yayınlanan “Arka Sokaklar” adlı dizi filmler takip etti.

'YAYINDAN KALDIRIN'
Kertenkele dizisine Türk Diyanet Vakıf Sendikası da tepki göstererek, RTÜK’ten dizinin yayından kaldırılmasını istedi. Sendika yazısında, şöyle denildi: “Yayınlanan dizideki imam karakteri dinimize ve imamlarımıza hakaret ediyor. Dini kuralların ve değerlerin hafife alındığı dizide, imamlarımızda ahlak zafiyeti var gibi gösterilerek küçük düşürme çabası olarak değerlendirildi. Din Görevlileri ve milletimizin hassasiyetlerini ayaklarına altına alan bu dizi, namaz kılınan bir camide dini değerlerimizle alay etmekte, bir imamı toplum nezdinde küçük düşürmeye yönelik mesajlar vermektedir. Toplum tarafından yakışıksız hareketler olarak nitelenen kötü vasıfları İmamlar da yapar algısının vurgulandığı rencide edici sözler, aşağılayıcı görüntüler ve verilen yanlış iftira dolu mesajlar utanmazlığın bu kadarına pes dedirtti.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler