Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Kılıçdaroğlu: Gül bana kardeşim demeliydi

Kılıçdaroğlu: Gül bana kardeşim demeliydi

Kılıçdaroğlu: Gül bana kardeşim demeliydi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 1992 Beğen : 0

Kılıçdaroğlu, Milliyet Gazetesi yazarı Fikret Bila'ya konuyla ilgili şunları söyledi:
''Sayın Gül, Başbakan Erroğan’a ‘kardeşim’ dedi. Hatta ‘kardeşten öte’ dedi. Ama Erdoğan’a değil, bana kardeşim demeliydi. Çünkü, kardeşim dediği Başbakan Erdoğan, yasaya bir hüküm koydurdu ve Gül’ün bir daha aday olmasını yasakladı. O yasağı biz kaldırdık. Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk ve bu hüküm iptal edildi. Eğer o yasağı biz iptal ettirmeseydik, Gül, kardeşinin koyduğu yasak nedeniyle adaylık hakkına sahip olamayacaktı.''

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün tutuklu İlker Başbuğ hakkındaki yorumları içinse ''Başbakan Erdoğan çok geç konuştu. Bu görüşlerini başlangıçta açıklasaydı daha doğru olurdu. İnsanlar aylardır, yıllardır cezaevinde yatıyorlar. Milletvekilleri tutuklu. Başbakan, konuştu ama amaç hâsıl olduktan sonra konuştu. Keza, Hilmi Özkük’ün konuşması da çok geç kalmış bir konuşmadır'' ifadelerini kullandı.

“Şemdinli’de günlerdir çarpışma sürüyor ve ne olduğunu bilmiyoruz; çünkü, hükümet doyurucu bir açıklama yapmıyor” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Ülkenin bu haline bakınca içim acıyor, uyuyamıyorum. Bakın bir tek örnek vereyim, bir kaymakamımız bir yıldır PKK’nın elinde. Kaymakamın tayin sırası geldi, ama kendisi PKK’nın elinde rehin. Hükümetten tek ses çıkmıyor. Kaçırılan askerlerimiz var. Kimsenin tındığı yok. Bu kaymakam nerede, ne oldu diye, bir bilgi bile verilmiyor; çünkü hükümet umursamaz bir hava içinde. Başbakan’a soruyorlar ‘terör işini nasıl çözeceksiniz’ diye, O diyor ki, ‘350 bin paket hazırlattık, bunları fakirlere dağıtacağız, sorunu çözeceğiz.’ Verdiği yanıt bu. Yiyecek paketi dağıtarak bu sorunu çözecekmiş! Buna ne diyebilirim?”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler