Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Kızını satan babanın cezası kesildi

Kızını satan babanın cezası kesildi

Kızını satan babanın cezası kesildi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2678 Beğen : 0

Antalya'da 6 yıl önce 13 yaşında olan kızı E.Y.'yi 5 bin lira karşılığında sözleşmeyle satan baba Osman Y. ile satın alan hırdavatçı 54 yaşındaki Yusuf A.'ya ceza yağdı. Kızı alan Yusuf A. 24 yıl, satan baba ise 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

OLAY NASIL GELİŞTİ

Antalya'da şimdi 18 yaşında olan E.Y., iddiaya göre 2006 yılında, henüz 12 yaşındayken babası Osman Y. tarafından, oğlunun çalıştığı inşaat malzemeleri satan Yusuf A.'ya 5 bin lira karşılığında satıldı.

Küçük kızın babası ile işadamı arasında yapılan satış, sözleşmeyle de imza altına alındı. E.Y.'nin vesikalık fotoğrafının yapıştırıldığı sözleşmeye, "Kızımı 5 milyar liraya (5 bin TL) sattım.

12 Şubat 2006 tarihi itibariyle kızım E.Y.'yi Yusuf A.'ya teslim ediyorum. Parayı peşin aldım. Yukarıdaki tarihten itibaren Yusuf A.'nın kontrolünde olacaktır. Baba olarak rıza gösteriyorum' dedi. İmzalandı" diye yazıldı.

OTELDE TECAVÜZ ETTİ

Eşinden ayrıldığı belirtilen 4 çocuk babası Yusuf A., küçük kızı ilk olarak Kemer'de bir otele götürdü ve tecavüz etti. İşadamının evinde tutulan ilköğretim 6'ncı sınıf öğrencisi E.Y.'nin, okullar açılınca durumu öğretmene anlatmasıyla satış ve tecavüz ortaya çıktı.

Rehberlik öğretmeninin sınıfa, "Canınızı sıkan bir olayı yazarak anlatın" sorusu üzerine ağlayarak sınıftan kaçan E.Y., tuvalete saklandı. Peşinden giden öğretmen, E.Y. ile konuştu. E.Y., ağabeyinin patronuna babası tarafından satıldığını söyleyip, Yusuf A.'nın kendisine tecavüz ettiğini anlattı.

Öğretmenleri tutanak hazırlayarak olayı polise aktardı. Soruşturmanın ardından dava açıldı. Dava dosyası, 2006'dan bu yana mahkemeler arasında dolaşıp durdu. Sonunda dava Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Bu kez taraflar bulunamadı.

Genç kızın Sivas'a göç eden babası, talimatla alınan ifadesinde, Yusuf A.'dan şikâyetçi oldu. Tutuksuz yargılanan Yusuf A. da bulundu ve olaydan 6 yıl sonra ilk kez önceki gün hâkim karşısına çıktı.

Duruşmada "Kıza bir şey yapmadım. Otele götürmedim. İspatlasınlar" diyen Yusuf A.'ya hâkim daha önce tanık olarak dinlenen otelin resepsiyon görevlisi Hakan C. ile sorumlusu Mustafa Ö.'nün ifadelerini okudu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler